StoryEditorOCM
Ostalolegendarna staza

Sve spremno za start 16. Nagrade grada Skradina: za međunarodnu brdsku utrku prijavljeno 180 automobila i formula!

Piše Šibenski.hr
2. lipnja 2022. - 17:25

Skradin je i ove godine domaćin hrvatskog međunarodnog brdskog automobilističkog natjecanja. Startom međunarodne brdske utrke "16. Nagrada grada Skradina 2022."  u subotu, 4. lipnja, u 11:30 sati te u nedjelju, 5. lipnja, s početkom u 10 sati nastavlja se automobilistička sezona na brdskim stazama Prvenstva Hrvatske. Ove godine vozi se prvenstvo Hrvatske i Slovenije te otvoreno međunarodno natjecanje.

- Prijavljeno je 180 automobila, od čega 20 formula, a svoje prijave poslali su i najpoznatiji vozači brdskih autoutrka, kao što su talijanski vozači Simone Faggioli i Christian Merli, doznajemo od organizatora Roberta Podruga, predsjednika AK "Mihovil“ Šibenik.

image

Vozit će se na jednoj od najljepših staza dugoj 3387 metara

Nikša Stipaničev/Cropix

Inače, skradinska staza slovi kao jedna od najljepših staza u Hrvatskoj. Na ovoj utrci u svojimsu kategorijama pobjeđivali Dejan Dimitrijević (Seat Leon R32T), Istvan Kavecz, Domagoj Pereković ( Mitsubishi Lancer Evo IX), Laszlo Szasz, Mario Jurišić (Opel Vectra STW 2.0), Filip Križanić-Bijelić (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Saša Radola (Honda Civic TypeR), Duško Banjeglav (Peugeot 106 GTI 1.6), Mladen Sigurnjak (VW Golf I Gti 1.8)...

Rekord staze držali su Domagoj Pereković i Siniša Krainc.

03. svibanj 2024 07:46