StoryEditorOCM
OstaloJedriti i trčati se mora

Startala 21. "Šibenska regata krstaša", istovremeno počeo i “Runesco” – šibenski polumaraton”. Pogledajte veliku galeriju fotografija...

Piše šibenski.hr
4. prosinca 2021. - 13:06

Pucanj iz topa Gradske straže u nedjelju u 11 sati, a okidač je po tradiciji povukao gradonačelnik Šibenika Željko Burić, označio je start tradicionalne „Šibenske regate krstaša“. Regata se održava u organizaciji šibenskog Jedriličarskog kluba Val već dulje od 20 godina početkom prosinca povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca, a generalni pokrovitelj regate je Grad Šibenik. Ako im vjetar bude „išao na ruku“, jedriličari će jedriti kao i uvijek na potezu: riva – Šibenski most – Mandalina – riva. Da podsjetimo, prošle godine je zbog nepovoljne epidemiološke situacije i preporuke stožera Civilne zaštite regata otkazana i nije se održala prvi put nakon punih 20 godina. Šibenska regata je postala prepoznatljiva  među jedriličarima jer se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom. Zbog epidemiološke situacije, otkazano je tradicionalno druženje sudionika u petak uvečer, kao i svečanost dodjele nagrada i zabavni program.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

-Otkazano je i jedrenje predviđeno u nedjelju u kojemu su posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedrili na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje nosi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na našeg prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val. To je natjecanje otkazano jer je nemoguće organizirati dezinfekciju jedrilica prije svake izmjene posada. Dodjela nagrada najboljima nakon regate će se obaviti također na rivi na otvorenom prostoru uz poštivanje epidemioloških mjera - stoji u priopćenju organizatora.

image
U organizaciji Društva sportske rekreacije Sport za sve 08 FORCA Šibenik i Atletskog kluba Fit iz Zapresića održano je drugo izdanje polumaratona od 21 kilometar RUNESCO 2021.
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Dodajmo da je isti pucanj označio i start  “Runesco” – šibenskog polumaratona” kojeg organizira Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik i  Atletski klub Fit iz Zapresića. 

16. travanj 2024 15:55