StoryEditorOCM
Ostaloslab početak

Solaris u Splitu poražen od Crvene Zvezde: Beograđani prejaki u prvom susretu regionalne lige

Piše Šibenski.hr
25. studenog 2021. - 20:43

Vaterpolisti Solarisa poraženi su u Splitu u prvom susretu regionalne Premierlige od Crvene Zvezde rezultatom 18:8 (6:1, 5:3, 4:2, 3:2).

Podsjetimo, ukupno 13 najboljih momčadi s ovih prostora nastupit će na turnirima u Beogradu i Splitu u utrci za novog prvaka regije.

Natjecanje koje se u različitim formatima igra od 2008. i u kojem su dosad daleko najviše uspjeha imali hrvatski klubovi (9 naslova pobjednika), ispred Crne Gore (2), te Italije i Srbije (po 1). Upravo prošle sezone, prvi je put jedan srpski klub osvojio ovo natjecanje. Bio je to Radnički iz Kragujevca koji je na završnom turniru u Zagreb svladao prvo Mladost, pa potom i Jug Adriatic osiguranje.

Ove se sezone natjecanje igra nešto drukčije, modificiranije odnosno turnirskim načinom (baš kao i prošle), a razlog je treba li napominjati, pandemija koronavirusa. Baš kao i u A1 ligi, tako je i u Premijer ligi sustav isti. Ukupno će se odigrati tri turnira, a svaka će momčad odigrati ukupno po 12 utakmica odnosno odigrat će po jednu utakmicu sa svakim suparnikom.

Podsjetimo na predviđene termine turnira: 1. turnir: 24. – 28. studenoga 2021., 2. turnir: 20. – 22. siječnja 2022., 3. turnir: 17. – 19. veljače 2022.

Prvi je jučer počeo u Beogradu. U glavnom gradu Srbije od naših klubova nastupaju prvak i doprvak Hrvatske – Mladost i Jug Adriatic osiguranje – te Jadran (HN), Budva, Šabac, Partizan i Novi Beograd.

Na splitskom turniru koji počinje danas domaćin je Mornar Brodospas, a nastupaju i Solaris, splitski Jadran, Radnički kao branitelj naslova, Primorac i Crvena Zvezda.

19. travanj 2024 22:48