StoryEditorOCM
Ostalodobri nastupi

Šibenski plivači ostvarili odlične rezultate na maratonu u Splitu, evo što su napravili malci

Piše K. G.
20. lipnja 2024. - 08:31

Plivači Šibenika, po tradiciji, na kraju sezone nastupaju na regionalnim prvenstvima Hrvatske.

- Prvi na redu bili su naši malci koji su nastupili na Plivatonu Regije 1, odnosno Regionalnom prvenstvu za početnike. Natjecanje se održalo u Splitu a nastupili su plivačice i plivači godišta 2014. i mlađi. Konkurenciju je pravilo 12 dalmatinskih klubova- kazao je Dino Tepić iz PK ‘Šibenik‘.

Na natjecanju je nastupilo i 17 plivačica i plivača PK Šibenik. Nastupili su Leona Pešić, Tereza Labaš, Laura Ljepava, Freja Petrović, Teo Macura, Petar Načev, Matej Vukičević, David Slavica, Petar Načev, Duje Papak, Jakov Izrael Dunkić, Jakov Tabula, Franko Zeljak, Marko Nimac, Nikša Mimica, David Morić Vice Mikulandra i Šimun Ujaković.

Program natjecanja sastojao se od četiri pojedinačne i dvije štafetne discipline.

- Najbolji rezultat od naših plivača ostvario je Teo Macura koji je u disciplini 50 leptir osvojio srebro. Izdvojit ćemo još i štafetu 4x50 mješovito u sastavu Matej Vukičević, Petar Načev, Teo Macura i David Slavica koja je osvojila 5. mjesto. Čestitke i za Franka Zeljka kojemu je ovo bilo prvo službeno natjecanje.

Dok su naši najmlađi natjecatelji plivali u Splitu, U Vinišću je otvorena Open water sezona. Plivale su se dvije dionice - 1500m i 3000m. Na maratonu su nastupila i tri naša člana te ostvarili odlične rezultate. Svi su nastupili u dionici 1500m u kategoriji U15.

Niko Silov je zauzeo 1. mjesto u kategoriji dok je Josip Silov zauzeo 3. mjesto. Treći naš plivač Šimun Dučić zauzeo je 8. mjesto- izvijestio je Dino Tepić.

27. lipanj 2024 13:00