StoryEditorOCM
Ostalotoni u rimu

Šibenski plivač nastupio među najboljim juniorima Europe: koronavirus i crijevna viroza pokvarili su mu planove

Piše Borislav Juras
16. srpnja 2021. - 17:57

Toni Slavica, jedan od najboljih mladih šibenskih plivača je s nestrpljenjem čekao nastup na juniorskom prvenstvu Europe. No, u Rimu je ostao "gladan" utrka! Razlog su jedan pozitivan test na koronu i crijevna viroza među hrvatskim reprezentativcima. Tako je Toni, umjesto u planirane četiri, nastupio u samo dvije discipline.

Ostat će zabilježeno da je u kvalifikacijama na 200 metara mješovito ostvario 32. vrijeme, neznatno sporije od osobnog rekorda, dok je dan kasnije bio 48. u kvalifikacijama na 50 metara prsno. Uslijedili su spomenuti problemi u reprezentaciji zbog kojih nije startao na 200 prsno i na 400 mješovito.

– Žao mi je što zadnjeg dana nije nastupio na 400 mješovito, gdje je mogao dati najviše. Više od plasmana i isplivanih vremena, nastup u Rimu mu je bio bitan da doživi cijeli protokol, osjeti kako sve funkcionira na jednom velikom natjecanju, da zna što ga čeka u budućnosti. Šteta je što na proljeće nije imao priliku otići s reprezentacijom na miting u Kijev, fali mu jakih natjecanja – ocjena je Dina Tepića, jednog od Tonijevih trenera u Šibeniku.

Poveznicu sa Šibenikom imalo je još dvoje članova hrvatske reprezentacije u Rimu. To su Karlo Perčinić (peti na 400 slobodno), sin bivšega Solarisovog vratara Dalibora i voditeljica puta Marija Pamuković, nekad i sama članica PK Šibenik, a danas zaposlenica saveza.

24. travanj 2024 19:52