StoryEditorOCM
Ostalosport u pandemiji

Šibenske odbojkašice suočene s neizvjesnošću: Savez ih zaboravio – rješenje je u odustajanju od natjecanja?

Piše Borislav Juras
20. ožujka 2021. - 12:12

Pandemija koronavirusa i epidemiološke mjere ostavljaju velikog traga na sportu, posebice onom amaterskom.

No, njih ne muče samo mjere. Još tragičnija je nebriga upravljačkih struktura, matičnih saveza pod kojima jesu. To su posebice osjetili odbojkaški niželigaši. Primjerice, prekid natjecanja u Prvoj B ligi (jug) odbojkašica traje gotovo četiri mjeseca, a oba šibenska kluba još nisu dočekali informaciju, podršku, bilo kakav izraz brige iz vrha saveza. I, očito je, nisu jedini...

- Situacija je takva da mi od druge polovice studenoga i prekida prvenstva za nacionalni savez praktički ne postojimo. Dosad nikakvog traga i glasa od čelnika saveza ili bilo kakve komisije nema. Makar to bio običan mail podrške, javni istup, informacija kako im je stalo do nas, ohrabrenje da izdržimo, simbolična pomoć, plan za nastavak sezone. Baš ništa, kao da za njih postoje samo prvoligaški klubovi čija natjecanja uredno traju. Duboko sam razočaran takvim odnosom, pitam se koji im je motiv.

Jednako tako, sad postaje upitan i motiv curama koje su prije par tjedana dobile mogućnost treniranja u dvoranama. Što im reći, zašto treniraju, kad će igrati, hoće li uopće? Situacija je doista postala kritična, toliko da vodstva pet, šest klubova iz naše, južne skupine Prve B lige ozbiljno razmišljaju da ne nastave sezonu, pogotovo jer neki još ne mogu u dvorane. Sad je sasvim realno, odluče li se kolege iz Splita, Zadra i Dubrovnika na takav potez, da ćemo ih i mi odustajanjem podržati – oglasio se ogorčeni Stevo Branković, trener odbojkašica Šibenika, čovjek koji je desetljećima fanatično vezan za cure i ovaj sport.

Dodatni razlog za mogućnost odustajanja je, veli, i činjenica da iz gradskoga proračuna za tekuću godinu njegov klub još nije dobio ni lipe.

Po aktualnim epidemiološkim trendovima, izvjesno je da će se duboko „zagaziti“ u travanj prije eventualnoga nastavka sezone odbojkaških niželigašica. Ako se uopće nastavi, pitanje je kad će završiti, obzirom da je sastav Šibenika do prekida Prve B lige (jug) odigrao sedam od planirane 22 utakmice, a cure Šibenika 91 (njihovi momci čekaju bolja vremena za nastup u drugoj ligi) samo pet!

16. travanj 2024 18:52