StoryEditorOCM
OstaloPrvenstvo Dalmacije

Šibenčani se kući vratili s punim torbama medalja: Najsupješniji su bili Toni Popović i Marija Kardum

Piše šibenski.hr
20. srpnja 2021. - 08:10

Nakon uspješno odrađenog Regionalnog prvenstva Hrvatske za kadete i mlađe kadete i seniori, juniori i mlađi juniori Plivačkog kluba 'Šibenik' su se vratili kući s mnoštvom medalja s Prvenstva Dalmacije.. Ukupno je nastupilo devet plivačica i plivača PK Šibenik u konkurenciji 170 natjecatelja iz Dalmacije. 

Najuspješniji bio je mlađi junior Luka Popović koji je osvojio čak 13 medalja. Luka je bio ukupni pobjednik u disciplinama 200 prsno i 400 mješovito. U disciplini 100 prsno doplivao je do seniorske, juniorske i mlađe juniorske bronce. Disciplina 200 leptir donijela mu je nove tri medalje, juniorskog i mlađe juniorskog srebra i seniorske bronce. Još dvije medalje osvojio je u mlađe juniorskoj konkurenciji, i to srebro u disciplini 200 mješovito i bronce u disciplini 50 prsno. 

Robert Vukičević, Toni Slavica i Mauro Galić osvojili su još po tri medalje pojedinačno. Robert je disciplini 200 slobodno bio srebrni, te brončani u disciplinama 100 slobodno i 50 leptir u seniorskoj konkurenciji. Toni Slavica je bio najbrži junior u disciplini 400 slobodno, i srebrni senior dok je u disciplini 200 slobodno bio brončani junior. Kadet Mauro Galić se natjecao u mlađe juniorskoj i juniorskoj kategoriji te osvojio u leptir disciplinama 3 medalje. U disciplini 200 leptir bio je brončani juniori i mlađi junior dok je u disciplini 100 leptir bio brončani mlađi junior. 

-Uspješan nastup imale su i plivačice našeg kluba. Po običaju najuspješnija bila je Marija Kardum koja je ukupna pobjednica u  disciplinama 100 leptir i 100 leđno dok je u disciplinama 50 i 200 leđno došla do srebra u ukupnoj konkurenciji. Još četiri medalje osvojila je Anamarija Vukičević u prsnim disciplinama. Uspješnija je bila u disciplini 100 prsno gdje je osvojila juniorsko i mlađe juniorsko srebro dok je u dvostruko dužoj dionici bila brončana u istim kategorijama. Od ostalih plivača nastupili su kadeti Matej Vukičević i Daniel Bušac te Antonija Gulin Mojić u konkurenciji mlađih juniorki- kazao je Dino Tepić iz PK Šibenik.

Štafeta 4x100 slobodno u sastavu Toni Slavica, Luka Popović, Robert Vukičević i Mauro Galić osvojila je brončanu medalju. 

- Sljedeći vikend očekuje nas Kadetsko prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti četiri plivača. Za medalje će se boriti Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić, Matej Vukičević i Mauro Galić u pojedinačnim disciplinama te kao štafeta u disciplinama 4x100 slobodno i 4x100 mješovito- zaključio jeTepić.

20. travanj 2024 10:56