StoryEditorOCM
Ostaloplivanje

Šibenčani nastupili na kadetskom Grand prix mitingu, braća Silov osvojili medalje

Piše Šibenski.hr
30. studenog 2022. - 08:19

Na plivalištu Višnjik u Zadru proteklog vikenda održan je prvi Kadetski HPS Grand prix "Sveti Krševan" u organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Na ovogodišnjem izdanju okupilo se 377 sudionika iz 23 najbolja plivačka kluba iz inozemstva i Hrvatske. Pravo nastupa imali su plivači i plivačice u kategoriji mlađih kadeta i kadeta.

Natjecanje je održano u tri dijela s 11 pojedinačnih disciplina programa.

Plivački klub Šibenik je nastupio s 13 plivačica i plivača. U ženskoj konkurenciji nastupile su Tea Tatar, Tonka Huljev, Maja Dubravica, Iva Marija Ercegović i Petra Pešić dok su u muškoj konkurenciji nastupili Josip i Niko Silov, Bartol i Bepo Šišak, Šimun Dučić, Leon Roško, Niko Erceg i Matko Bogdan. 

image

Josip Silov

- Od naših plivača izdvojio bih nastupe braće Silov. Nešto uspješnije nastupe imao je Josip koji je osvojio dvije medalje. U disciplini 200 leđno Josip je popravio svoj osobni rekord za tri sekunde koji je isplivao na domaćem natjecanju "Sveti Mihovil" i zasluženo odnio zlato ispred Karla Ivanovića iz Zagrebačkog plivačkog kluba i Erika Bečirevića iz zagrebačke Dubrave.

Uz zlato na 200 leđno Josip je pridodao i broncu u disciplini 200 mješovito. U neizvjesnoj borbi za srebro pola sekunde brži bio je Viktor Bačić iz splitskog Jadrana dok je uvjerljivu pobjedu odnio Noa Križ iz zagrebačke Mladosti koji je bio i najuspješniji plivač na natjecanju.

image

Niko Silov osvojio broncu

Niko Silov je najbolju trku imao u disciplini 100 slobodno u kojoj je osvoji broncu. Medalja je mogla biti i sjajnija, presudila je loša završnica utrke odnosno loš ulazak u cilj. Uz 100 slobodno izdvojit ćemo još Nikinu utrku u disciplini 200 prsno u kojoj je odličnim pristupom popravio svoj svoj osobni rekord za više od 6 sekundi te zauzeo 4. mjesto- kazao je Dino Tepić iz PK ‘Šibenik‘.

Sljedeći Kadetski Grand Prix naši plivači će imati za dva vikenda kad je na redu 1. PKSJ mini Grand Prix u Sisku.

20. travanj 2024 13:18