StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Primoštenci nizali rekorde za prvu pobjedu nakon godinu dana, ali na kraju će sve to platiti - oduzimanjem boda!?

Piše Borislav Juras
13. ožujka 2021. - 18:19

Taman godinu dana je trajao niz prvoligaških poraza boćara Primoštena. Zanimljivo, počeo je 7. ožujka 2020. godine, u zadnjoj utakmici prošle, prekinute sezone, a prekinut je nakon točno 365 dana, pobjedom kontra Imotskoga u šibenskoj dvorani.

tome je crnom nizu izgubljeno 11 utakmica. Trijumf 16:10 nije bio sasvim običan. Do njega su Primoštenci došli nizom rekorda, ali će ga, vjerojatno, platiti – kaznenim bodom!

Sve im se otvorilo kad je trojka, nakon Živkovićeva uspješnog izbijanja, uspjela iščupati poene za ukupnu prednost 6:2. Baš je tu trojku skromno odigrao Jurković, ali je zasjao u trkačkim disciplinama. U brzinsko izbijanje je krenuo uz 21 pogodak u nizu. Službeno se zaustavio na 40, iako se dao izbrojati i pogodak više, što je treći najbolji rezultat skupine jug. U štafeti je bio još precizniji, s 26 pogodaka u nizu (ukupno 27 iz 28 izbačaja).

Na visokoj razini je bio i suigrač mu, 19-godišnji Begić, pa su zajedno ostvarili 51 pogodak. To je rezultat kojega, izuzev nedodirljivoga Bistona, nitko nije dostigao na prvoligaškome jugu! Oba su rekordni učinci igrača Primoštena u prvoj ligi. Prvi put nakon gotovo 13 mjeseci je ta momčad dočekala i obje pobjede u preciznom izbijanju, a najbolji ovosezonski klupski učinak u krugu je ostvario Valentino Marinov.

Zadnji trenutak

Ova je pobjeda, čini se, došla u zadnji trenutak, kad se, u gubitničkome raspoloženju, momčad počela polako osipati. Tako je Primošten u ovoj utakmici nastupio s minimalnih sedam igrača. Nakon vodstva 12:4, odlučili su za štafetu postaviti najbolju moguću postavu, Jurkovića i Begića, iako vjerojatno svjesni da ih čeka – kazna.

Obojici je to bila treća odigrana disciplina, a, po pravilima, samo jedan član momčadi može igrati četiri discipline u jednoj utakmici. Kako su uslijedile klasične igre, za koje je neophodno sedam igrača na zjogovima, jedan od njih nije smio nastupiti. Stoga su domaćini morali predati disciplinu pojedinačno-klasično, a za taj potez će, ako je vjerovati propozicijama, biti kažnjeni oduzimanjem jednoga boda! Ako se to i dogodi, vele, neće im poremetiti radost prve pobjede i vrhunskih rezultata u trkačkim igrama!

11. kolo: Primošten – Imotski 16:10

Unatoč prvim bodovima, Primošten je ostao na posljednjem, osmome mjestu poretka Prve lige (jug). Ove subote će u goste rivalu koji im je najbliži na ljestvici. Kontra Komolca će igrati u Putnikovićima, na Pelješcu. Početak je u 15 sati.

Rezultati po disciplinama
pojedinačno: Miliša – Kapural 13:1,

par: Begić, D. Markoč – Mario Grančić, Tolić 6:12,

trojka: I. Jurković, J. Prgin, J. Živković – Divić, Lasić, Dropuljić 7:5,

bližanje i izbijanje u krug: Marinov – Kujundžić 24:19,

brzinsko izbijanje: I. Jurković – Gudelj-Velaga 40:12, Begić – Mario Grančić 31:38,

precizno izbijanje: Marinov – Kujundžić 11:3, D. Markoč – Tolić 12:11,

štafetno izbijanje: I. Jurković, Begić – Kapural, Mario Grančić 51:42,

pojedinačno: bez igrača – Kujundžić 0:6, Marinov – Tolić 9:12, J. Živković, Begić – Lasić, Mario Grančić 4:10,

trojka: Miliša, J. Prgin, D. Markoč – Šušnjar, Gudelj-Velaga, Ćelić 13:7.

25. travanj 2024 10:37