StoryEditorOCM
Ostalosolaris u naletu

‘Na Poljudu idemo po pobjedu‘: šibenski vaterpolisti vraćaju se domaćem prvenstvu, trener Marelja najavio novu bitku sa Splićanima

Piše Krešimir Gulin
2. prosinca 2021. - 19:16

Vaterpolisti Solarisa s jednom pobjedom i četiri poraza okončali su prvi turnir Premier lige koji je proteklog tjedna odigran u Splitu. Sunčani su jedinu pobjedu (12:11) ostvarili protiv splitskog Mornara. Bolji od momčadi trenera Jure Marelje bili su Crvena zvezda (18:8), Jadran iz Splita (17:7), Primorac iz Kotora (12:11) i Radnički iz Kragujevca (16:11):

- To je naša realnost! Da smo pobijedili Primorac rezultat bi bio fantastičan- sublimirao je Marelja splitski turnir regionalne Premier lige.

A vrlo lako su Šibenčani mogli 'skinuti' Kotorane. Imali su Sunčani vrlo solidnu igru u toj utakmici, čak i na dva metra, ali za pobjedu im je falila pokoja obrana vratara više.Ili, da se barem nisu primila dva dalekometna zgoditka, kakva inače vrlo rijetko završavaju u mreži Marina Šparade, pouzdanog golmana Solarisa:

- Da,desila su nam se dva gola, rekao bih izvan 12 metara. Međutim, takve stvari se događaju u vaterpolu. Mi svi stojimo iza Šparade. To što se dogodilo u utakmici s Primorcem svakako nije prava slika- istaknuo je trener Solarisa.

Loše otvorili turnir

Zato je Šparada bio na visini zadatka protiv Mornara, u utakmici u kojoj je Solaris pokazao karakter i preokrenuo rezultat u zadnjoj četvrtini.

Tri preostale utakmice koje su Sunčani igrali bile su protiv euroligaša i sve su otišle na njihovu stranu:

- Mislim da smo loše otvorili turnir, ali kako je vrijeme odmicalo tako smo bili sve bolji. U prvoj utakmici se pokazalo kako je Crvena Zvezda premoćna. Mislio sam kako će nas malo potcijeniti, ali su odigrali pun gas. Nadalje, protiv Jadrana sam svjesno kalkulirao, jer nas je isti dan čekala utakmica s Mornarom na kojoj je bio fokus. Posljednjeg dana turnira igrali smo s Radničkim. Iako smo izgubili pet razlike, odradili smo dobru utakmicu i pružili dobar otpor. Činjenica je kako je Radnički na cijelom turniru igrao u punom sastavu samo protiv nas, Zvezde i Jadrana- zaključio je Marelja.

image
Duje Klarić/Cropix

Inače, ovih dana određeni su domaćini i skupine preostala dva turnira Premier lige. Solaris će drugi turnir odigrati u Budvi od 21. do 23. siječnja iduće godine, a protivnici će mu biti zagrbačka Mladost, Jadran (HN), Budva, Radnički, Primorac i Novi Beograd.

Treći turnir Sunčani će odraditi u Kragujevcu od 18. do 20. veljače. Osim Šibenčana u skupini su još Jug Adriatic osiguranje, Primorac, Radnički, Šabac i Partizan.

Završni turnir četiri najbolja sastava Premier lige predviđen je za 11. i 12. ožujka 2022.

Četiri fronta

Premda je Solaris ove sezone igrao ili još igra na čak četiri fronta, prvenstvo Hrvatske je ipak daleko najvažnije natjecanje. A ono se nastavlja već ove subote s još jednom iznimno bitnom utakmicom za Sunčane. Naime, Mareljina momčad će još jednom put Splita, opet na ogled s Mornarom. Još jedan je to u nizu susreta važnih za poredak pri vrhu tablice. Jer i Solaris i Mornar su u grupi momčadi koje bi trebale biti u borbi za treće- četvrto mjesto:

- I prije sam govorio da smo mi, Mornar i Primorje vrlo blizu po kvaliteti. I nedavna utakmica u Premier ligi je pokazala da je sve to u go-dva razlike. Zadnji put smo mi dobili, nadam se da će tako biti i u subotu. Mornar se dodatno pojačao Rokom Akrapom, ali mi u Poljud idemo po pobjedu. Ne radi se o utakmici koja je 'biti ili ne biti', budući da će se konačni poredak krojiti na proljeće, međutim pobjeda bi nam jako dobro sjela- završio je trener Solarisa.

26. travanj 2024 15:18