StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKI KUP ZA BOĆARE

Dalmatino u Francuskoj među elitom petankaša

Piše Borislav Juras
13. studenog 2022. - 09:31

U vrijeme kad se u Poreču igra završni turnir Kupa europskih prvaka u volo verziji boćanja, u Francuskoj se priređuje Europski klupski kup u petanka verziji istog sporta. Sudjelovat će predstavnici, prvaci 25 država i otoka Jerseya. Iako je ovo 24. izdanje Europskog kupa, na njemu će debitirati hrvatski predstavnici, igrači Dalmatina, koji su tako praktički jedini šibenski predstavnici u elitnom klupskom natjecanju nekog sporta u Europi.

Njih sedmorica i jedna dama (Ida Čekić) su na dvodnevno putovanje kombijem krenuli u utorak, a prve utakmice će odigrati u četvrtak popodne. Domaćin ovog četverodnevnog natjecanja je, još od 2018. godine, Saint Yrieix sur Charente, gradić na jugozapadu Francuske, nedaleko Šibeniku (iz košarkaške povijesti) dobro znanog Limogesa. Zanimljivo, s klupe će sastav Dalmatina predvoditi dva bivša policajca i ratnika, Goran Grguričin i Nikola Vukošić, u ulogama kontakt osobe i voditelja. Uz Idu Čekić, u svim utakmicama će igrati ista postava - Milan Gnjidić, Ante Cindrić, Ante Kević, Saša Kovač i Ozren Mandić.

Izostanak Ivančevića

- Nažalost, na put nije mogao Krešo Ivančević, koji bi puno značio svima. Uz njega na terenu svi ostali su sigurniji. Ovako smo barem 20 posto slabiji. Nepoznanica nam je cijelo to okruženje, način ponašanja, kontrole opreme, što će biti praktički na profesionalnoj razini. Najveći nam je hendikep što nikad nismo igrali na ovakvoj razini, pa nemamo velikih rezultatskih apetita. Igrat ćemo barem osam utakmica, i cilj nam je ostvariti nekoliko pobjeda. Prođemo li prvu, grupnu fazu, to bi već bio veliki uspjeh - najavljuje Milan Gnjidić, jedan od utemeljitelja kluba i petanka verzije boćanja u našem kraju.

- Konkurenciju vrlo slabo znamo. Izuzetak su Austrijanci, Slovaci, Česi, Mađari, Ukrajinci i Slovenci, s kojima smo se susretali i dobro nosili po turnirima. Očekuje se da će glavnu riječ voditi oni koji su stalno u borbi za trofeje, Francuzi, Švicarci koji dolaze iz dijela koji pripada francuskom govornom području, Belgijci i Talijani - ističe Gnjidić.

U svakoj utakmici na klupskom kupu Europe, na programu su tri serije disciplina (pojedinačno, parovi i trojke), i u svakoj seriji mora, po pravilima, igrati barem jedna žena.

24. travanj 2024 20:29