StoryEditorOCM
NogometDodatni osigurač

Šibeniku bi se uskoro mogao priključiti iskusni stoper, imao bi ulogu koju je lani igrao prekaljeni Šifo

Piše Davor Trutin/SN
5. rujna 2021. - 08:53

U vrijeme reprezentativne stanke mnogi HNL klubovi daju brojne igrače u raznim selekcijama. Ni šibenski prvoligaš nije iznimka u tom smislu. Antonio Marin član je U21 reprezentacije Hrvatske, i napadač Narančastih bio je jedan od ponajboljih u kvalifikacijskoj pobjedi nad Azerbajdžanom.

Niko Rak pak participira u U19 selekciji koja u Zagrebu igra prijateljske utakmice. U dogledno vrijeme vjerojatno će još poneki mladi igrač sa Šubiæevca zaigrati u nekoj reprezentativnoj selekciji, i to ne nužno hrvatskoj.

Naime, od dolaska novih vlasnika iz Kolumbije posljednju godinu kroz klub je prodefiliralo dosta igrača s prostora Južne Amerike, ponajviše logično iz Kolumbije makar ih ima i iz nekih drugih država poput Paname.

Iako su se neki pokazali kao totalni promašaji i ekspresno se vratili doma, neki od tih mladića u juniorskom uzrastu pokazuju kvalitetu, a Bedoya, Torres i Lopez su se već malo okušali i u prvenstvenim utakmicama za seniorsku momčad.

Vlasnici Šibenika dosta očekuju od Mine, i lijevi bek se već predstavio prošle sezone. Očigledno se još traži, bolji je u igri prema naprijed, i ozljedom Kvesića za sada se ustalio na tom mjestu.

Juan Mesa se od svih igrača kolumbijskog kontigenta pokazao najupotrebljivijim, ali od dolaska prošlog ljeta se već dva puta teže ozlijedio.

Kolumbijski vlasnici kluba dovođenjem svojih mladih sunarodnjaka imaju namjeru preko Šibenika plasirati ih dalje u Europu, naravno zaraditi i pripremiti eventualno za njihove nacionalne selekcije.

Inače, dvotjedna stanka u prvenstvu iskoristiti će se i za oporavak ozlijeđenih igraća, pa bi tako Kvesić i Perić mogli konkurirati za meč s Dinamom na Maksimiru 11.rujna, dok je ozljeda Bilića nešto kompleksnija i vjerojatno će se s njegovim povratkom u momčad malo pričekati. S radom bi trebao krenuti i Indijac Jhingan te Močinić koji vježba individualno.

Iako su čelnici kluba jasno rekli da novih igrača do daljnjeg neće biti, zbog brojnih ozljeda igrača obrane iskrsnula je mogućnost da se kadru Šibenika priključi Ante Kulušić (35).

Iskusni branič od ovog ljeta je slobodan igrač, i njegov povratak na Šubićevac se već nekoliko puta spominjala kao opcija. Drnišanin koji preko 10 godina igra u Turskoj, s manjim epizodama u Rijeci i Sheriffu, je navodno željan opet navući narančasti dres u kojem je već igrao prije više od 10 godina, a konačnu odluku jasno moraju amenovati Kolumbijci.

Ostvari li se ovaj transfer Kula bi bio dodatni osigurač šibenskoj obrani, po uzoru na lanjsku sezonu kada je sličnu ulogu imao prekaljeni Schildenfeld.

02. svibanj 2024 13:00