StoryEditorOCM
Nogometispovijest

Zaraženi igrač Murtera: Imao sam malu temperaturu, izgubio osjet okusa... Grozno se osjećam, ne bih volio da se još netko zarazi

Piše Frane Vulas
17. srpnja 2020. - 11:30

Igrači futsala na opasnost od zaraze i netestiranje upozoravali su na početku nastavka sezone, a nažalost te crne slutnje su se i obistinile ovog tjedna kada je pozitivan test na koronavirus zabilježen kod jednog igrača Murtera. 

U četvrtak 9. srpnja Murter je izgubio susret za mjesto u prvoj ligi od pretposljednjeg prvoligaša Universitasa odigranu u Solinu (0:3). Nakon što je ovog tjedna dobio pozitivan nalaz, u samoizolaciju su morali svi igrači Murtera, Universitasa, ali i sve službene osobe prisutne na utakmici, čak i naš fotoreporter Cropixa Jakov Prkić.

Prvi simptomi brzo nestali

Prethodno su igrači Murtera taj susret izborili kao drugoplasirani sastav završnog turnira za popunu Prve HMNL odigranog u Zagrebu, a na kojem su nastupili kao predstavnici Druge HMNL Jug. Na tom turniru su 3. i 4. srpnja igrali protiv Novog Marofa (4:4) i Osijek Kelmea (2:5) koji su također pod povećalom.

- Prije turnira u Zagrebu sam se jednog jutra probudio s malom fibrom. Ubrzo je nestala i dobro sam se osjećao, ali s obzirom na aktualnu situaciju kontaktirao sam svog liječnika. Rekao mi je da se ne trebam brinuti, ako je sve prošlo da je sve u redu. Išao sam u Zagreb igrati i sve je zaista bilo u redu, nisam imao nikakvih simptoma.

- Vratio sam se u Split, sve je bilo najnormalnije dok mi se dan prije susreta protiv Universitasa nije opet pojavila mala slabost, iscrpljenost. Ponovno sam kontaktirao liječnika i poslao me na serološko testiranje koje je bilo negativno. Opet sam se osjećao dobro – prepričavao nam je kronologiju svog slučaja zaraženi igrač Murtera (podaci poznati redakciji).

- U četvrtak na dan utakmice sam se osjećao fantastično, ali sam na utakmici osjetio da nisam sto posto spreman izdržati napore. U petak predvečer sam osjetio da sam izgubio osjetilo okusa i mirisa i malo jaču iscrpljenost. Odmah sam se izolirao preko vikenda. Napravio sam test i ispostavilo se da sam pozitivan – kazao nam je naš sugovornik.

Bez testiranja

Nije bilo testiranja prije početka lige ni između utakmica.

- Svaki put su mi mjerili temperaturu i bila je sasvim normalna. Nemam sada simptoma, prošli su, ali ja se sada isto grozno osjećam jer ne bih volio da se još netko zarazi – priča nam igrač Murtera.

- S obzirom na cijelu situaciju bio bi ozbiljniji pristup da su igrači imali službena testiranja, možda bi se ranije i prepoznao slučaj. Sreća u nesreći je da je tim susretom Murter – Univeritas za obje momčadi sezona završila, pa je i time bitno smanjena mogućnost širenja zaraze.

18. travanj 2024 19:57