StoryEditorOCM
Nogometprvi ulazni transferi

Zahuktao se ‘mercato‘ na Šubićevcu: Šibenik doveo bivšeg hajdukovca, igrača Marseillea i Japanca

Piše Davor Trutin/SN
9. lipnja 2022. - 09:59

Nakon što su u utorak riješili pitanje trenera potpisavši dvogodišnji ugovor s Austrijancem hrvatskih korijena Damirom Čanadijem (52), na Šubićevcu su krenuli i u rekonstrukciju momčadi.

Za šibenskog prvoligaša potpisali su Leon Kreković (22), krilni napadač, koji je prošlu sezonu nastupao za belgijski Beerschot V.A., upisavši sedam nastupa u Jupiler Pro ligi. Rođeni Kninjanin prošao je kompletan omladinski staž u Hajduku u kojem je za prvu momčad odigrao 18 utakmica u 1.HNL, postigavši jedan gol uz tri asistencije.

Bio je na posudbi i u Dugopolju u 2.HNL, te u Hajduku 2.

Novi član Narančastih postao je i Sacha Marasović (24), ofenzivni vezni koji je prošlu sezonu igrao u zaprešićkom Interu (28 utakmica, dva gola, pet asistencija u 2.HNL).

U mlađimm uzrastima ovaj rođeni Parižanin bio je član Marseillea, gdje je nastupao za drugu momčad s Velodromea.

I treći novi član Šibenika je Haruki Arai (24) japanski lijevi vezni (krilo) koji dolazi iz Cerezo Osake, člana J-1 lige u kojem je ove sezone upisao četiri nastupa (jedna asistencija).

Idućih dana, kako doznajemo, očekuje se dolazak još najmanje trojice igrača, a tražene pozicije su desni bočni, zadnji vezni, krilo i napadač.

Jučer su iz kluba objavili da su se sporazumno razišli sa Antonijem Jakolišem i Ivicom Batarelom, a ugovori o posudbi istekli su Marinu (Dinamo), Attysu (Inter Milan), Julardžiji (Dinamo), Vidoviću (Dinamo 2) te Skorupu (Hajduk).

Već ranije su iz kluba poručili da žele potpisati ugovore s Vidovićem i Skorupom koji su na proljeće pokazali da mogu pomoći Šibenčanima.

Još nekolicini igrača istječu ugovori, i većini njih klub neće praviti smetnje oko odlaska.

Što se izlaznih transfera tiče u prvom planu su Delić, Ćurić i Rak koji su ujedno i najvredniji Šibenikovi igrači po Transfemarktu. No, klub bi ih pustio samo uz obeštećenja i uvjete koji bi zadovoljili sve strane.

Novi sportski direktor Dario Dabac i šef struke Čanadi obavit će i analizu s ljudima iz omladinskog pogona, da se vidi na koga se može računati iz kadeta i juniora za iduću sezonu.

Inače, pripreme HNK Šibenika za novu sezonu kreću u ponedjeljak 13. 6., nakon uvodnog tjedna na Šubićevcu momčad seli u Sloveniju gdje će provesti čak 14 dana.

Slovenski dio priprema će biti podijeljen na dva dijela; prvi u Kranjskoj Gori, a drugi tjedan na Bledu. Dogovorene su i prijateljske utakmice u Deželi, a suparnici su Koper, Olimpija i bugarski Botev.

 

05. svibanj 2024 15:06