StoryEditorOCM
Nogometna prvoj crti obrane

Zadranin dočekao šansu na golu Šibenika i oduševio navijače: Lovre Rogić nova je snaga sa Šubićevca, briljirao je protiv Dinama i Hajduka

Piše Krešimir Gulin
4. travnja 2021. - 17:24

'Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane'. Tu narodnu na svojoj koži iz prve ruke su osjetili vratari Šibenika Nediljko Labrović i Lovre Rogić. Njih dvojica su tandem čuvara mreže Narančastih još od drugoligaške sezone 2018./2019.

Na početku te godine pod vodstvom trenera Borimira Perkovića Rogić je figurirao kao prvi vratar. Branio je u prva dva kola, više nego solidno, međutim ozlijedio se na utakmici u Zadru gdje je sačuvao mrežu čistom, Šibenik je slavio (2:0).

Zbog više sile mjesto je prepustio Labroviću, koji je sjajnim obranama zadobio povjerenje struke Šibenika i čvrsto zgrabio 'jedinicu' u svoje ruke.

Dok je Labrović skupljao zaslužene hvalospjeve hrvatske nogometne javnosti, Rogić je strpljivo čekao svoju prigodu. Osim na nekim kup utakmicama, uglavnom je grijao klupu.

Ali, tko čeka taj i dočeka. Što zbog pada forme, a puno više zbog činjenice što nije produžio ugovor sa Šibenikom, Labrović je prije dva kola preseljen na klupu.

Uradio je to sad već bivši trener Krunoslav Rendulić i Sinjanina ostavio među pričuvama na utakmici s Hajdukom u Splitu. Konačno, poslije gotovo dvije i po godine, pravu šansu je dobio Rogić. Rođeni Zadranin je bio solidan na Poljudu, a kod pobjedonosnog gola Hajduka koji je zabio Marin Ljubičić doista nije mogao ništa.

Gdje je Rendulić počeo, nastavio je njegov nasljednik Sergio Escobar. Vjerojatno tu ima i nešto klupske politike, ali i Španjolac je pružio povjerenje Rogiću. Ovaj mu je to višestruko vratio na njegovom trenerskom debiju na klupi Šibenika protiv Dinama.

Dapače, Rogić je uz strijelca Mesu bio ponajbolji igrač Šibenika. Posebno su dojmljive bile njegove dvije intervencije. Prva, na početku utakmice, kada je skinuo udarac glavom Atiemwena s pet metara. A sjajnim refleksom Rogić je zasutavio i šut Tolića u sudačkoj nadoknadi i sačuvao bod Šibeniku.

I sve ostalo bilo je za vrlo visoku ocjenu. Posebno sigurnost u istrčavanju na visoke lopte, što je bila rak rana njegovom kolegi Labroviću.

Na koncu, glavni protagonisti utakmice Šibenika i Dinama bili su vratari. S jedne strane briljirao je Rogić, a na drugoj je čuda činio i Domagoj Livaković, još jedan Zadranin:

– I Dominik i ja dobro smo branili, to je takva utakmica- komentirao je Rogić.

Čuvar mreže Šibenika može biti itekako zadovoljan svojim ponovnim nastupom u službenoij utakmici na Šubićevcu poslije dugog posta. Isto kao i trener Escobar svojim debijem na klupi Narančastih:

- Ono što smo radili s novim trenerom pokazali smo na utakmici, pokazali smo i karakter. Nakon primljenog gola nismo se raspali nego smo i dalje izgledali kao ekipa. To nas je nagradilo – kazao je vratar Narančastih.

Bodom protiv Dinama Šibenik nije prekinuo niz bez pobjede koji traje još od 10. veljače. Međutim, remi s velikim favoritom i posebice dobra igra koju je Šibenik prikazao zalog su za optimizam u preostalih devet kola do kraja sezone:

- Nadam se da će nam ovaj remi dati dodatni vjetar u leđa, da što prije osiguramo ostanak. Ovaj bod neće ništa značiti ako ne nastavimo u ovakvom ritmu. Ja sam uvjeren da ćemo ostati u ligi ako smo klapa, ako ginemo jedan za drugoga- zaključio je vratar Šibenika.

U idućem kolu na Šubićevac stiže Rijeka, koja bi, pokažu li se točnima kuloarske priče, trebala biti novi klub Šibenikovoig nadarenog vratara Labrovića.

Međutim, sudeći po zadnjim partijama Rogića Labrovićev odlazak neće biti toliko bolan u sportskom smislu. Puno veća bi trebala biti financijska šteta, jer Sinjanin će put Rujevice kao slobodan igrač što znači da Šibenik neće imati pravo na odštetu.

Da Šibenčani neće trebati puno razbijati glavu oko pitanja vratara za budućnost svjedoči i činjenica po kojoj bi Narančasti mogli vrlo ozbiljno računati i na Antonija Đakovića, koji vrlo dobro brani na posudbi u Cibaliji. Nadalje, polako na vrata kuca i mlađahni Benat s kojim je već potpisan stipendijski ugovor.

19. travanj 2024 18:43