StoryEditorOCM
Nogometinfarktna utakmica

Velikim preokretom Šibenik ostao u utrci za prvu ligu, Narančasti opet grubo oštećeni

Piše Krešimir Gulin
19. svibnja 2024. - 16:48

Nastavlja se luda utrka za prvoligašku promociju između Zrinskog i Šibenika! Narančasti su velikim preokretom uspjeli svladati Vukovar i zadržati dva boda zaostatka za vodećim Zrinskim. Dakle, sve je izvjesnije kako će o putniku u SHNL odlučivati zadnje kolo kada će međusobno igrati Zrinski i Šibenik u Osijeku.

Šibenčani su nakon prvih 45 minuta bili ‘u konopcima‘, međutim s dva gola u nastavku došli su do 12. uzastopne pobjede kojom su zadržali priključak za liderom.

Loše je Šibenik ušao u utakmicu, nekako mlitavo i bez pravog žara. Već u 2. minuti gosti su zamalo šokirali Šubićevac, kada je Baković iz blizine zamalo promašio vrata Đakovića koji je otišao u prazno.

Zato spasa Šibenčanima nije bilo u 10. minuti. Korner s desne strane izveo je Rugašević, a na drugoj vratnici je neometan bio visoki stoper Tadić i glavom svladao Đakovića.

Domaćinima je trebalo punih 20 minuta da uhvate pravi ritam. Prva smislena akcija stigla je u 21. minuti. Delić je petom ostavio za Božića čiji udarac nogama brani Mandić.

Nevolje za Narančaste nastavili su se u 26. minuti kada je zbog ozljede iz igre morao ponajbolji napadač Božić.

Vratar gostiju istaknuo se i u 41. minuti kada je spretno obranio udarac Toshevskog sa svega nekoliko metara udaljenosti.

U samoj završnici prvog poluvremena, Šibenik je teško oštećen. Gotovo je nevjerojatno kakav previd je napravio sudac Dadić. Umjesto da dosudi kazneni udarac za domaće jer je vratar gostiju srušio Toshevskog u izglednoj situaciji za postizanje pogotka, on je dosudio kontrafaul napadača Šibenika na čuđenje svih na Šubićevcu.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Takva Dadićeva odluka izazvala je salve negodovanja s tribina, ali i s klupe domaćih, pa su uzavrele strasti smirene tek nakon odlaska na veliki odmor.

U nastavku utakmice, Šibenik je uspio napraviti pritisak i izjednačiti na vrijeme. Strijelac je bio Toni Kolega kojeg je Carević na poluvremenu prekomandirao bliže protvničkom golu nakon što je iz igre izvukao vrlo lošeg kamerunskog veznjaka Iyendjocka.

Kolega je hrabro ušao u solo prodor i pogodio desni kut Mandićevog gola s ruba kaznenog prostora.

Nakon izjednačujućeg gola Šibenika igralo se ‘va banque‘. Šibenik je svim silama pokušavao doći do potpunog preokreta, što je ostavljalo dosta prostora gostima za kontranapade.

U takvoj igri ipak je profitirao Šibenik! Iskusni branič Vukovara Rugašević loše je očistio, a onda je vrlo lijep pogodak postigao Makedonac Toshevski koji je s vrha šesnaesterca naciljao same lijeve rašlje Mandićevih vratiju.

Pokazalo se kako je Makedončev vrhunski potez bio i presudan za novu pobjedu Narančastih. Još jednu u nizu teško izborenih na Šubićevcu ovog proljeća.

Šibenik- Vukovar 1991 2:1 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1200. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Strijelci: 0:1 Tadić (10.), 1:1 Kolega (57.), 2:1 Toshevski (80.). Najbolji igrač: Toni Kolega (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović (od 79. Gačić), Kolega, Iyendjock (od 46. Brajković), Pozo, Cvijanović, Majić, Delić (od 68. Laća), Božić (od 26. Toshevski).

Vukovar 1991: Mandić, Tadić, Jukić, Bungić (od 81. Zaruba), Tabinas (od 63. Berete), Andačić (od 74. Spahić), Čabrajić (od 63. Garić), Rugašević, Roos Trujillo, Gonzalez, Baković (od 63. Đurković).

 

31. svibanj 2024 00:46