StoryEditorOCM
NogometŠokantan remi

Veliki preokret: Šibenik ispustio pobjedu nad Rudešom; ‘Narančasti‘ vodili 3:0 na poluvremenu i sve prokockali

Piše Krešimir Gulin
22. veljače 2020. - 15:26

Šokantna utakmica na Šubićevcu. Šibenik je poslije prvih 45 minuta vodio 3:0, da bi u nastavku gosti izjednačili na 3:3 i postali prva momčad koja je ove sezone uzela bod na Šubićevcu.

Domaći su poveli u 7. minuti, lijepim golom Kukeca. Veznjak 'narančastih' namjestio je loptu na ljevicu i s 20-ak metara snažnim udarcem pogodio donji kut Rudešovih vratiju.

Drugi zgoditak Šibenika veoma je kontroverzan. Centarfor Juričić opalio je s ruba kaznenog prostora, lopta se od grede odbila negdje oko gol linije. Pomoćni sudac Janić iz Iloka jasno je sugerirao da je lopta cijelim obujom prešla crtu, a sudac Lovrić uvažio njegovu odluku.

Gosti su se bunili, no sve je okončano žutim kartonom za kapetana Mesarića. Na žalost Zagrepčana, a na sreću Šibenčana na drugoligaškim terenima još nema VAR-a, pa je na semaforu zasvijetlilo 2:0.

Sjajno prvo poluvrijeme, Šibenik je okrunio i trećim pogotkom. U 38. minuti Kukec je izveo korner, a najviši u skoku je bio stoper Bilić i glavom pogodio gornji kut Banićevog gola.

'Narančasti' su u prvom poluvremenu bili toliko dominantni u polju, da su gosti uspjeli uputiti samo jedan ozbiljniji udarac prema Šibenikovom vrataru Labroviću. Šut Čabraje završio je u vanjskom dijelu mreže. Zbog dobre igre cijele momčadi Šibenika nije se osjetilo ni neigranje standardnog stoperskog para Vukorepa- Pandža.

Poslije takvih 45 minuta, malo tko je mogao vjerovati da će se stvari zakomplicirati u nastavku. Gosti su smanjili već u 50. minuti. Pranić je srušio Havojića u kaznenom prostoru, a Lovrić pokazao na bijelu točku. Iskusni Havojić rutinski je svladao Labrovića.

I kada se činilo da su domaćini uplovili u mirne vode, uslijedio je preokret. Najprije je Prpić Bosanac u 86. minuti iz voleja pogodio rašlje, da bi praktički u posljednjim sekundama sudačke nadoknade branič Šuto s vrha kaznenog prostora naciljao malu mrežu Labrovićevog gola.

Značilo je to veliko slavlje za Zagrepčane, a tugu za Šibenik koji je pobjedom mogao puno toga riješiti u borbi za 1.HNL već na startu proljeća.

Inače, utakmica je imala i humanitarni karaketer. Dio prihoda je namijenjen liječenju Franka Sulje, velikog navijača svih šibenskih klubova, koji boluje od multiple skleroze.

Poslije ovakvog ishoda zadovoljan je mogao biti Marko Babić, trener Rudeša:

- Da ste nas pitali na početku po što smo došli na Šubićevac rekao bi pobjedu. S obzirom na to kako se utakmica odvijala, odnosno kada gubite 3:0 onda je sve što ponesete kući fantastično. Šibenik je sjajna ekipa i protiv nas su pokazali da su najozbiljniji kandidat za 1.HNL i ja im to od srca želim- kazao je Babić.

On je komentirao i svoje isključenje:

- Šibenik je toliko dobar da mu ne treba ništa osim igara na terenu. Ispričavam se svima na neprimjerenoj reakciji- rekao je trener Rudeša.

Logično, nešto drugačijeg raspoloženja bio je njegov kolega sa Šibenikove klupe Krunoslav Rendulić:

- Prvih 45 minuta je bilo naše najbolje poluvrijeme u sezoni. U pauzi sam upozoravao da ništa nije gotovo. Činjenica je da smo primili dva gola iz naših velikih grešaka. Na koncu, su gosti krenuli 'va banque' i to im se isplatilo. U konačnici, rezultat je realan. Najvažnije je da smo zadržali 11 bodova prednosti nad Rudešom. Još uvijek sve držimo u svojim rukama- istaknuo je Rendulić.

Šibenik- Rudeš 3:3 (3:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 600. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) - 7. Strijelci: 1:0 Kukec (7.), 2:0 Juričić (21.), 3:0 Bilić (38.), 3:1 Havojić (50./11m), 3:2 Prpić Bosanac (86.), 3:3 Šuto (90+3). Crveni karton: Marko Babić, trener Rudeša, u 89. minuti zbog prigovora sucu. Najbolji igrač: Mate Šuto (Rudeš).

Šibenik: Labrović (5,5), Pajić (5,5), Barišić (6), Bilić (6,5), Pranić (5,5), Ćurić (6) (od 78. Laća -), Bulat (6), Rak (6), Kukec (6,5), Prince (5,5) (od 51. Španja 5,5), Juričić (6) (od 85. Antunović -).

Rudeš: Banić (5,5), Gorupec (5) (od 46. Šuto 7), Radas (5,5), Mesarić (5,5), Manenica (5,5), Matić (6), Prpić Bosanac (6,5), Havojić (6,5), Čabraja (5,5) (od 46. Marković 6), Okechukwu (6) (od 78. Raguž -), Burić (6).

19. travanj 2024 14:49