StoryEditorOCM
NogometI dalje bez publike

Uzalud su punih osam godina čekali na prvoligaški nogomet: Nema prodaje godišnjih ulaznica

Piše Krešimir Gulin
20. kolovoza 2020. - 09:34

Punih osam godina čekali su navijači Šibenika ulazak svojih ljubimaca u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu. I kada su konačno dočekali prvoligašku promociju "narančastih", Funcuti i ostali vjerni navijači opet ne mogu uživo gledati prvoligaški nogomet na Šubićevcu.

Jasno, razlog je nepovoljna epidemiološka situacija, zbog koje je Hrvatski nogometni savez odlučio kako će se, do daljnjeg, utakmice Prve lige odigravati bez nazočnosti publike. Takva odluka mnogima je upitna, jer brojna druga događanja održavaju se uz nazočnost publike. Zašto se ne bi moglo organizirati isto na otvorenim nogometnim stadionima uz pridržavanje svih mjera i ograničen broj gledatelja, pitanje je za Capaka i društvo.

U svakom slučaju, igranje na sablasno praznim stadionima malo kome ide naruku. Od navijača do igrača. A ni uprave klubova nisu baš sretne jer im izostaje prihod od ulaznica.

U skladu s trenutačnom situacijom ponašaju se i na Šubićevcu. Tako su iz HNK Šibenik obavijestili svoje vjerne navijače i simpatizere kako zasad nije predviđena prodaja godišnjih ulaznica za natjecateljsku sezonu 2020./21.

– U Nogometnom klubu Šibenik u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su tekle pripreme za novu sezonu, te se u tom smislu dosta razmišljalo o prodaji godišnjih pretplata za povratničku sezonu u Prvoj ligi. Zbog situacije s pandemijom koronavirusa te uz, i nadalje važeću, odluku HNS-a oko zabrane prisutnosti navijača na utakmice HT Prve lige i Kup natjecanjima, smatramo da uz trenutnu nemogućnost alternativne ponude zasad ostajemo pri odluci koju smo donijeli – kazao je ​Franko Garma, voditelj marketinga HNK Šibenik.

Prema njegovim riječima, do daljnjega neće biti prodaje godišnjih ulaznica za naše pretplatnike.
– Pratit ćemo razvoj situacije, odnosno obavijesti iz Hrvatskog nogometnog saveza i Stožera civilne zaštite. Čim bude konkretnijih informacija, a i bolje situacije od trenutne, klub će nastojati odabrati opciju koja će biti najpovoljnija za naše vjerne navijače – zaključio je Garma.

18. travanj 2024 07:45