StoryEditorOCM
Nogometkod ‘fenjeraša‘

U super važnoj utakmici Šibenik bez najboljeg napadača: Kartelu fale još dva bitna igrača

Piše Krešimir Gulin
24. listopada 2024. - 11:01

Slaven Belupo i Šibenik svojom utakmicom koja je na rasporedu u Koprivnici u petak u 18 sati otvaraju novo kolo SHNL-a. Taj dvoboj spada u one utakmice za koje se kaže da iz njih bodovi vrijede dvostruko.

Naime, Koprivničani su ‘fenjeraš‘ lige sa samo pet osvojenih bodova. Šibenčani trenutačno imaju 11 bodova, ali ta naizgled soldina prednost može se prepoloviti u samo 90 minuta eventualnom pobjedom Slavena.

Uz to, Narančasti su u seriji od čak šest utakmica bez pobjede i novi podbačaj upalio bi alarm na Šubićevcu:

- Važna je utakmica protiv Belupa, ali bitna je i svaka druga jer nosi tri boda. Bez obzira što igramo protiv izravnog suparnika moramo biti pozitivnii i idemo u Koprivnicu odigrati dobru utakmicu- kazao je Marko Kartelo, trener Šibenika.

image

 Marko Kartelo, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

On je u svom debiju protiv Osijeka u početni sastav vratio iskusnog veznjaka Ivana Rocu, a ovaj mu je povjerenje vratio dobrom igrom, naročito u prvom poluvremenu:

- Uvijek idemo na pozitivan rezultat, bez obzira igrali protiv Belupa ili nekog drugog suparnika- jasan je Roca.

Šibenik je protiv Osijek sjajno izgledao prvih pola sata, a potom ‘izdušio‘:

- Koga god trener stavio u igru mora dati svoj maksimum. Po treninzima se vidi kako smo podigli nivo agresije. Međutim, ne smije nam se ponoviti zadnjih 20-ak minuta protiv Osijeka kada smo se razdvojili u dvije linije. Vjerujem kako će biti sve bolje kako dani budu tekli i kako se budemo uigravali. Mislim kako u budućnosti nema straha za Šibenik- kazao je Roca.

image

Ivan Roca

Nikša Stipaničev/Cropix

I Kartelo je ukazao na greške iz prošle utakmice:

- Moram reći kako smo dosta popravili igru prema naprijed, protiv Osijeka smo stvorili dosta šansi. No, trebamo još dosta raditi na stabilnosti u fazi obrane. Ne smije nam se događati da na terenu imamo praktički dvije momčadi, ili šest igrača koji se brane i tri-četiri koja napadaju- istaknuo je još uvijek ‘friški‘ trener Šibenika koji ima još jako puno posla kako bi njegova momčad pohvatala nove principe i zahtjeve.

Zbog tri žuta kartona u Koprivnici neće igrati najučinkovitiji napadač Šibenika Ivan Santini. Tko će ga zamijeniti?

- Tijekom tjedna smo pokušavali s dvije-tri varijante, još nismo odlučili tko će biti udarna špica- ostao je ‘zakopčan‘ Kartelo, ali je zato otkrio da protiv Belupa neće moći računati na još dvojicu važnih igrača.

image

Ivan Santini

Nikša Stipaničev/Cropix

Jedan od njih je plemeniti veznjak Pozo čiji povratak Šibenčani iščekuju kao ozebli sunce:

- Pozo još uvijek neće moći. Također, Perić se ponovno ozlijedio nakon što se bio vratio u trenažni proces- zaključio je Kartelo.

24. listopad 2024 11:07