StoryEditorOCM
NogometUŽIVO

Totalna drama u Koprivnici, Šibenik s igračem više izjednačio u fotofinišu

Piše D. Trutin/ T. V.
25. listopada 2024. - 17:36

KRAJ SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 2:2

89.GOOOL! Šibenik izjednačava u samom finišu utakmice, Prekodravac je strijelac.

81.Ušli smo u zadnjih deset minuta igre. Šibenik je bacio sve karte u napad, Slaven s igračem manje pokušava izgurati susret do kraja i osvojiti sva tri boda.

78.Kartelo izvukao zadnje džokere s klupe. Majić je zamijenio Bakića, u igri će i Torres umjesto Božića.

75.Slaven ostaje s igračem manje, Agbekpornu zbog nesmotrenog uklizavanja dobiva drugi žuti. Potpuno opravdano.

69.Nestorovski je pao u šesnaestercu, ali sudac niti ne razmišlja o najstrožoj kazni.

60.Nove promjene u gostujućem sastavu. Baković i Kulušić ulaze umjesto Zdunića i Gržana.

57. GOOOL! Božić zabija glavom, Slaven kompletirao preokret protiv Šibenika.

53.Promjene kod Šibenika. Izlazi Žuta, ulazi Brajković

50.Žuta je izašao s terena, ali čini se da će se ipak vratiti.

49.Liječnička služba je na terenu zbog ozljede Leonarda Žute. Veznjak Šibenika leži na travnjaku i čini se da neće moći nastaviti igru.

38.Zdunić ostaje ležati na travnjaku, Agbekpornu u duhu fair-playa izbacuje loptu izvan igre.

30. GOOOL! Nestorovski pogađa glavom, Slaven izjednačuje!

20. GOOOL. Šibenik vodi, Ivan Božić je strijelac.

16.Traje pritisak Koprivničana, gosti ne mogu izaći sa svoje polovice. 

9.I dalje traje pritisak Koprivničani, gosti ne mogu izaći sa svoje polovice. Evo i prvog udarca na utakmici, njegov autor je Adrian Liber.

4.Liber i Nestorovski su sad kombinirali, ali veznjak Slavena nije uspio doći do lopte prije Đakovića. Za dobru ideju nagrađeni su pljeskom tribina.

1.Počela je utakmica u Koprivnici.

 

 

Slaven Belupo - Šibenik (18.00)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, T. Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja - Dolček, Liber, Grgić - Nestorovski

ŠIBENIK: Đaković - Gačić, Morrison, Punčec - Gržan, Bakić, Prekodravac, Žuta - Roca - I. Božić, Zdunić

UŽIVO

Koprivnica je iduća SHNL postaja za šibenskog prvoligaša. Sudar protiv domaćeg Slavena Belupa spada u red onih utakmica u kojoj eventualna pobjeda kolokvijalno nosi šest bodova. Posljednjeplasiranim Farmaceutima gori pod nogama, trenutno zaostaju šest bodova za Šibenčanima i sigurno je i njima taj susret iz sfere “must win”.

- Važna je utakmica protiv Belupa, ali bitna je i svaka druga jer nosi tri boda. Bez obzira što igramo protiv izravnog suparnika, moramo biti pozitivniji i idemo u Koprivnicu odigrati dobru utakmicu - kazat će u uvodu najave koprivničkog susreta trener Marko Kartelo.

Protiv Osijeka je na njegovoj premijeri momčad pokazala određeni iskorak na planu igre, ali svejedno je poražena. Protiv SB-a trebat će i više čvrstine, ali i pameti, pišu Sportske novosti.

- Moram reći kako smo dosta popravili igru prema naprijed, protiv Osijeka smo stvorili dosta šansi. No, trebamo još dosta raditi na stabilnosti u fazi obrane. Ne smije nam se događati da na terenu imamo praktički dvije momčadi, ili šest igrača koji se brane i tri-četiri koja napadaju - ističe Kartelo.

Na Apašu će Narančasti zaigrati bez Ivana Santinija (žuti kartoni), ali i dalje bez ozlijeđenog stopera Stefana Perića. Iako se priželjkivao povratnički nastup Ikera Poza, on će se također se odgoditi za još neko vrijeme.

- Tijekom tjedna smo pokušavali s dvije, tri varijante, još nismo odlučili tko će biti udarna špica - tajnovit je Kartelo.

Kandidata ima, možda najbolje kotira Ivan Delić, ali možda nas trener sa Šubićevca i iznenadi u izboru prve špice. Tešku borbu s domaćim veznjacima vodit će i šibenska veza, na čelu s najiskusnijim Ivanom Rocom.

- Uvijek idemo na pozitivan rezultat, bez obzira igrali protiv Belupa ili nekog drugog suparnika. Bez obzira na izostanke, koga god trener stavio u igru mora dati svoj maksimum. Po treninzima se vidi kako smo podigli nivo agresije. Međutim, ne smije nam se ponoviti zadnjih 20-ak minuta protiv Osijeka kada smo se razdvojili u dvije linije. Vjerujem kako će biti sve bolje kako dani budu tekli i kako se budemo uigravali. Mislim kako u budućnosti nema straha za Šibenik - optimistično je zaključio Vodičanin prije puta za Podravinu.

Gledajući rezultate samo u posljednjih pet kola SHNL-a, Šibenik je najlošija momčad elitnog hrvatskog nogometnog razreda. U tom su razdoblju osvojili samo dva boda, jedan manje od Gorice koja je sljedeća na toj ljestvici. Ukupno je šest kola Šibenik bez pobjede, još od 23. kolovoza kada je u Kranjčevićevoj s 1:0 pogotkom Leonarda Žute svladao Lokomotivu. Prošlo je od tada, eto, više od dva mjeseca, nadaju se na Šubićevcu da je došlo vrijeme za prekid crne serije...

25. listopad 2024 19:53