StoryEditorOCM
NogometUzbudljivo u varaždinu

Svakom po poluvrijeme- svakom po bod; Šibenik već petu utakmicu u nizu ostvario pozitivan rezultat

Piše Krešimir Gulin
20. kolovoza 2022. - 20:36

Svakom po poluvrijeme- svakom po bod. Sukus je to vrlo zanimljive utakmice koja je obilovala uzbuđenjima i lijepim potezima. Tako da su konačno došli na svoje oni koji su grintali kako je zanimljivije čitati telefonski imenik nego gledati utakmice Šibenika. U konačnici zadovoljni mogu biti i rezultatom u taboru Narančastih jer su pozitivan niz produžili na već petu utakmicu.

Trener Šibenika Damir Čanadi poslušao je glas naroda koji ga kritizira da Narančasti pod njegovim vodstvom igraju isuviše ziheraški, pa je u Varaždinu prvi put startao s dva klasična napadača Čopom i Delićem. S njima dvojicom Šibenik je već u prvih 20-ak minuta utakmice stvorio gotovo više lijepih prigoda pred vratima Varaždinaca, nego u svih pet dosadašnjih kola.

Šibenik je opasan već u 6. minuti, u kaznenom prostoru domaćih Peco je startao na Araija. U prvi mah činilo se 'penal kao kuća'. Jović je pustio da se igra dalje, pregledavao je tu situaciju i Bebek u VAR sobi, no nije bilo ništa od najstrože kazne za Narančaste.

U 11. minuti Delić puca s ruba kaznenog prostora, a Zelenika brani nogom u stilu rukometnog vratara. Četiri minute kasnije opet je Delić u glavnoj ulozi, ali s 3-4 metra je neprecizan glavom.

Ipak, Šibenik dolazi do vodstva u 24. minuti i to iz situacije koja ni izbliza nije obećavala kao ove opisane. Nakon gužve poslije kornera najbolje se snašao iskusni lisac Duje Čop i s par metara ugurao loptu u mrežu Varaždina.

Međutim, svega pet minuta trajalo je slavlje Šibenčana. Varaždin je izjednačio na sličan način na koji je Šibenik poveo. Nakon udarca iz kuta stvorila se gužva u kaznenom prostoru gostiju, a koban za Rogića bio je bivši hajdukovac Šego, koji je preciznim udarcem pogodio malu mrežu. Bio je to prvi i jedini udarac Varaždina u okvir gola Šibenčana u prvih 45 minuta.

I nakon poravnanja, Šibenčani dominiraju varaždinskim travnjakom. Delić, Čop i B. Matić nekoliko puta su uposlili Zeleniku, koji je dobio sve dvoboje sa šibenskim nogometašima.

Nedvojbeno, bilo je to najbolje poluvrijeme Šibenika ove sezone, koje nije popraćeno adekvatnim rezultatom.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

No, u drugom poluvremenu dijametralno suprotna slika na terenu. Varaždin je zagospodario igralištem, a Šibenik kao da je otišao na Špancirfest.

Silno raspoložen je bio Šego koji je početkom nastavka kreirao potpuni prekoret. U 50. minuti zabio je pravi 'eurogol', premda je bio okružen petoricom Šibenčana namjestio je loptu na desnu nogu i s 20-ak metara pogodio same rašlje Rogićevog gola.

U 54. minuti i drugi bivši hajdukovac u redovima Varaždina Tonio Teklić bio je blizu 'eurogola', točnije dijeli su ga centimetri, jer je iz slobodnog udarca s 30-ak metara pogodio spoj grede i vratnice. Sreća je bila naklonjena Šibenčanima i u nastavku akcije jer je Elezi iz odbijanca pogodio gredu.

Nigdje nije bilo Šibenika gotovo pola drugog poluvremena, a onda je u 67. minuti po desnoj strani projurio Arai i pronašao Delića kojeg je srušio Stanić te je Jović pokazao na bijelu točku. Delić je bio siguran realizator najstrože kazne.

Vjerojatno su se smrznuli Varaždinci kada je u završnici Arai još jednom protunjao desnim krilom, no njegovu povratnu loptu nitko od njegovih suigrača nije znao pospremiti u mrežu za trobod. Ni tu priči nije bio kraj jer je u trećoj minuti sudačke nadoknade Zelenika još jednom velikom obranom nakon šuta Čanadija spasio bod svojima.

image

Damir Čanadi, trener Šibenika

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždin- Šibenik 2:2 (1:1)

VARAŽDIN- Stadion 'Varteks'. Gledatelja 2632. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 6. Strijelci: 0:1 Čop (24.), 1:1 Šego (29.), 2:1 Šego (50.), 2:2 Delić (69./11 m). Najbolji igrač: Michelle Šego (Varaždin).

Varaždin (4-3-3): Zelenika (7)- Kolarić (6), Ba (5,5) (od 85. Belcar -), Pellumbi (5,5), Urata (5,5) (od 73. Brekalo -)- Teklić (7,5), Lusavec (5,5) (od 46. M. Stanić -), Elezi (6)- Brodić (6,5) (od 73. K. Perić -), Šego (8), Peco (5,5) (od 46. Jelenić 6).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- S. Perić (6), M. Matić (5,5) (od 66. Čanadi -), Mesa (6)- Arai (7,5), B. Matić (5,5) (od 66. Vidović -), Salomon (6), Mina (6)- Ćurić (6,5) (od 88. Kreković -), Čop (7) (od 78. Kvesić -)- Delić (7).

 

02. svibanj 2024 20:04