StoryEditorOCM
NogometTri od tri

Šibenik zadržao stopostotni učinak na Šubićevcu: nakon Zadra i Hrvatskog dragovoljca, palo i Bijelo Brdo; Za pobjedu zabijala tri veznjaka

13. travnja 2019. - 20:43

Nogometaši Šibenika zadržali su stopostotan učinak na Šubićevcu ovog proljeća. Nakon Zadra, i Hrvatskog dragovoljca svladali su i BSK. Tako je prednost 'narančastih' nad Varaždinom opet narasla na četiri boda, barem do njihove nedjeljne utakmice s Dinamom 2.

Sadržajno je bilo prvo poluvrijeme. Domaćini su do početka dominirali i imali niz centaršuteva i kornera. Upravo iz jednog ubačaj iz kuta su i poveli. S desne strane je oštro ljevicom ubacio Kukec i lopta je uz pomoć bure i gostujućeg stopera Metera završila u mreži. Ipak, službene osobe upisale su gol Kukecu.

Mogli su Šibenčani i povećati prednost, no vratar Ilinčić je odlično obranio udarce Antunovića i Princea. I kako to obično u nogometu biva, 'narančastei' su kažnjeni za promašaje. Gosti su izjednačili iz prvog udarca u okvir Šibenkovog gola. Bila je to dosta čudna situacija, jer je Čikvar postigao pogodak u trenutku kada je pred domaćim kaznenim prostorom ozlijeđen ležao Roca. Šibenčani su očekivali da će sudac Majstrović prekinuti igru, ili gosti izbaciti loptu van granica igrališta, no umjesto toga morali su krenuti s centra.

Baš u tim trenucima, najvatreniji navijači Šibenika Funcuti, razvili su zastave i upalili baklje slaveći svoj 36. rođendan. Ispalo je kao da slave izjednačujući gol BSK-a. Ipak, Funcuti su se samo nekoliko minuta kasnije imali razloga veseliti golu Šibenika. I to vrlo lijepom. Autor je Marko Bulat, koji je iz slobodnog udarca sa 17 metara pored živog zida pogodio malu mrežu Ilinčića.

Činilo se da su sve dileme oko pobjednika Šibenčani riješili u 70. minuti. Lijepo je probio po lijevoj strani Kendeš, centrirao za Rocu koji je u stilu klasičnog centarfora glavom zakucao loptu u mrežu Slavonaca.

Međutim, domaćini su nepotrebno opustili, što su gosti iskoristili i preko Kasača zakomplicirali stvari. Tresli su se Šibenčani do kraja, ali su ipak u takujin spremili tri boda što je najvažnije.

Šibenik- BSK 3:2 (2:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 450. Sudac: Marino Majstrović (Split) -6. Strijelci: 1:0 Kukec (19.), 1:1 Čikvar (34.), 2:1 Bulat (41.), 3:1 Roca (70.), 3:2 Kasač (83.). Najbolji igrač: Ivan Roca (Šibenik).

Šibenik: Labrović (6), Pecolaj (6) (od 46. Blaić 6), Vukorepa (6,5), Bilić (6), Musa (6), Roca (7,5), Bulat (7,5), Kukec (7) (od 85.B. Barišić -), Antunović (6,5) (od 58. Celić 6), Kendeš (7), Prince (6).

BSK: Ilinčić (6), Ištvanić (5,5), Meter (5), Majtanić (5,5), Periša (5) (od 78. Jakšić -), Muženjak (5,5), Anić (5) (od 82. Popović -), Kasač (6), Čikvar (6), Šimičić (5), Mlakić (5) (od 65. Horvat -).

05. svibanj 2024 10:08