StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik u Imotskoj krajini; Svaka čast Croatiji i njihovim 'Noćnim jahačima', ali idemo po jedanaestu u nizu

9. studenog 2019. - 14:22

Nogometaši Šibenika u 13. kolu 2.HNL gostuju kod Croatije u Zmijavcima. Utakmica se igra u nedjelju u 13,30 sati.

Dalmatinski i drugoligaški derbi najavio je Branimir Barišić, veznjak Šibenika:

- Atmosfera u momčadi je super i željno očekujemo gostovanje u Zmijavcima. Croatija je dobra ekipa, koja teži nadigravanju. Znamo da će im dodatni motiv biti činjenica što igraju protiv lidera. Međutim, držim da smo kvalitetniji od njih i da ćemo ostvariti i jedanaestu prvenstvenu pobjedu u nizu- kazao je Barišić.

Domaćini najavljuju pravu nogometnu feštu. Navijačka skupina iz Zmijavaca 'Noćni jahači' priprema i posebnu koreografiju:

- Da, koliko čujem očekuje se oko 1000 ljudi na stadionu. Mislim da će takva atmosfera biti motiv više i nama i njima da se pokažemo u pravom svjetlu. Kamo sreće da se na više drugoligaških terena igra pred punim tribinama. No, ako Šibenik uđe u 1.HNL takvih utakmica će biti puno više- poručio je veznjak 'narančastih'.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić izvijestio je kako je stanje u momčadi 'redovno':

- Kukec je bio bolestan, ali je normalno odradio posljednja dva treninga i zauzet će svoje mjesto u početnoj postavi. Falit će nam kartonirani Pandža, a na njegovoj stoperskoj poziciji najvjerojatnije će zaigrati Bilić- istaknuo je Rendulić.

To znači da će Barišić opet u manevar, što se pokazalo kao dobro rješenje u Bijelom Brdu.

Rendulić je analizirao nedjeljnog protivnika:

- Croatia je novak u ligi, međutim dugo su na okupu. Domaći teren plus publika plus Šibenik kao lider 2.HNL bit će za njih veliki motivi. Ali, na nama je da odgovorimo na taj izazov i nastavimo tamo gdje smo stali- jasan je trener 'narančastih'.

26. svibanj 2024 07:21