StoryEditorOCM
NogometKamerunac još nije stigao

Šibenik u Dugopolju bez važnog napadača; Carević: ‘Ne zanima nas ni kakav je teren, ni tko nam sudi‘

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2024. - 11:25

Subotnji dalmatinski derbi između Dugopolja i Šibenika kroji vrh tablice. Naime, Narančasti su u stalnom lovu za liderom Zrinjskim iz Jurjevca.

Momčad trenera Marija Carevića u takvoj je situaciji da im u svakoj utakmici nad glavom visi imperativ pobjede. Logično, nije lako igrati pod takvim presingom.

Naročito, kada u goste idete prekaljenom drugoligašu i momčadi koja vam tradicionalno ne želi. Naime, Dugopolje je puno puta znalo pomrsiti račune susjedima.

Uostalom, jedina ekipa koju Šibenik ove sezone nije uspio pobijediti na svom Šubićevcu je baš Dugopolje:

- Znam da Šibenik tradicionalno teško igra protiv Dugopolja. Isto tako, svatko u ovoj ligi želi ‘skinuti‘ Šibenik koji je bivši prvoligaš i klub velike tradicije. I ja bih se tako ponašao da sam trener neke druge momčadi.

Međutim, mi moramo biti iznad svega. Ne smije nas zanimati ni kakav je teren, ni tko nam sudi... Jednostavno, svaku utakmicu moramo ići po pobjedu. Tako će biti i u Dugopolju gdje moramo ‘ukrasti‘ pobjedu ako treba. Iz nekog prekida, kornera, ako već ne možemo uspostaviti našu prepoznatljivu igru i izdominirati- kazao je trener Šibenika.

image

Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Narančasti će u Dugopolju zaigrati bez jednog od najboljih igrača- napadača Ivana Božića:

- Nema dvojbe da je nama Božić važan igrač, ali netko drugi će dobiti prigodu. Doista, u napadačkom dijelu imamo veliku širinu i raznovrsnost. Odnodno,igrače različitih karakteristika. Zato sam uvjeren da ćemo prema naprijed biti O.K.- rekao je Carević.

Tijekom tjedna manjih problema imali su Delić i Bačelić- Grgić, ali bit će u kadru za subotnju utakmicu

Prema njegovim riječima, momčadi se još nije priključio veznjak Joseph Iyvendock, 20-godišnji Kamerunac koji je potpisao za Šibenik zadnjeg dana prijelaznog roka:

- On je potpisao i mi ćemo ga čekati. Ne vjerujem kako je u lošem fizičkom stanju jer je ne tako davno igrao za Dinamo iz Tbilisija. Međutim, znate kako je s tim afričkim igračima, često se zna zakomplicirati s papirologijom- pojasnio je Carević.

U odnosu na dvoboj iz prvog dijela sezone, Dugopolje će biti bez iskusnih stopera Ljubičića i Peričića. Nema više ni trenera Mladine kojeg je naslijedio njegov pomoćnik Biliškov:

- Ne očekujem drastične promjene u njihovoj igri. Istina, imaju praktički kompletno novu zadnju liniju. Ali, u napadu imaju dobru kvalitetu. Ponavljam, čeka nas vrlo teška utakmica. Svjesni smo da će trebati ‘iskrvaviti‘ do pobjede. No, u konačnici vjerujem da ćemo se doma vratiti s tri boda- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Dugopolje- Šibenik igra se u subotu s početkom u 12,50 sati uz prijenos na MaxSportu.

 

27. travanj 2024 19:27