StoryEditorOCM
Nogometigra se u 12:30 sati

Šibenik traži prolaz u polufinale Kupa: gostovanje u Bijelom Brdu ne shvaćaju u stilu ‘lako ćemo‘

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2023. - 07:39

Nakon 2010., kad su izgubili u finalu od Hajduka, nogometaši Šibenika ove sezone drugi put traže prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskoga nogometnog kupa.

Narančasti su rekorderi po broju ispadanja u osmini finala, no ove godine su preskočili tu prepreku svladavši Goricu na Šubićevcu (2:0) i plasirali se među osam najboljih.

Kuglice su u ždrijebu pomazile Šibenčane i u četvrtzavršnici im podarile drugoligaša BSK iz Bijelog Brda. Na ruku im nije išla jedino što su morali na daleki put na istok Slavonije. I to u vrijeme snježne mećave koja je odsjekla Dalmaciju od kontinenta.

Taman prije ručka

Budući da Šibenčani nisu mogli krenuti na put u ponedjeljak, termin utakmice pomaknut je, pa će se, umjesto jučer, igrati danas u 12.30. Ne atraktivan termin, rekli bismo, naročito stoga što je radni dan, ali i Talijani redovno igraju jednu utakmicu svog kola u vrijeme ručka, doduše u nedjelju... Navijači Narančastih bi danas mogli bježati s posla pred televizore...

Šibenčani imaju dosta informacija o protivniku premda ne igraju u istom rangu. Stručni stožer insajderskim informacijama “nafilao” je mladi branič Doni Grdić koji je jesen proveo na posudbi u Bijelom Brdu. U redovima Slavonaca je i donedavni član Narančastih Adam Benić.

image

Trener Šibenika Damir Čanadi

Goran Mehkek/Cropix

Narančasti znaju da BSK nije u blistavoj formi, drže se koji bod iznad opasne zone u drugom rangu domaćeg nogometa. U prošlom kolu su teško poraženi 0:4 u Vinkovcima, od Cibalije koju muči besparica.

Unatoč svemu, u taboru Šibenika gostovanje u Bijelom Brdu ne shvaćaju u stilu “lako ćemo”:

- Utakmica će biti gusta, pa BSK je izbacio Rijeku. I domaći navijači će nas dodatno pritiskati. Morat ćemo biti jako ‘cool’ da bismo prošli u polufinale. Želimo daleko otići u Kupu- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

‘Presjekli’ u Zagrebu

Daleki put do Bijelog Brda Narančasti su presjekli u Zagrebu, te su na igralištu Rudeša odradili zadnji trening pred utakmicu. U autobusu za istočnu Slavoniju našli su se svi igrači, osim ozlijeđenog Čopa i već spomenutog- viroznog Grdića.  Čanadi je najavio dosta rotacija:

- Imamo širok igrački kadar, uprava je odradila dobar posao. Kup će biti prilika igračima s manjom minutažu da se pokažu. Veseli što imamo dobru klupu, svaki igrač koji uđe donese napredak. Evo, protiv Varaždina mi se svidio Španjolac Pozo, koji je pokazao kvalitetu u 15 minuta na travnjaku. Uoči utakmice ćemo vidjeti tko je od igrača u kakvom stanju i odlučiti o sastavu - zaključio je Čanadi.

Utakmica BSK- Šibenik igra se u 12.30 sati, uz prijenos na MaxSport TV-u.

04. svibanj 2024 04:58