StoryEditorOCM
NogometKOLODVOR ŠUBIĆEVAC

Šibenik pod vodstvom novog trenera Rosasa odradio prvi trening za novu sezonu: desetak igrača stiglo na probu, Deni Jurić nije se pojavio...

Piše Krešimir Gulin
14. lipnja 2021. - 11:28

U ponedjeljak je španjolski trener Mario Rosas (41) vodio prvi trening nogometaša Šibenika u pirpremama za novu sezonu.

Podsjetimo, Rosas je na klupi Narančastih zamijenio svog sunarodnjaka Sergija Escobara, koji je vodio Šibenčane na koncu prošle sezone. Suprotno uobičajenoj praksi, Rosas se nije obratio novinarima već je samo održao sastanak s igračima i na pomoćnom igralištu Šubićevca odradio prvi trening.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Kako je pojasnio Eduardo Zapata, član Uprave Šbenika, Rosas će biti službeno predstavljen tijekom tjedna, kada će i on sam progovoriti o ambicijama kluba u narednoj prvoligaškoj sezoni.

U međuvremenu, Zapatu i čelnike Šibenika čeka zahtjevan posao oko slaganja momčadi za novi tećak boj u 1.HNL. Naime, Narančasti su tijekom stanke ostali bez velikog broja nogometaša koji su iznijeli najveći teret u minuloj sezoni. Tako na Šubićevcu više ne stanuju Bulat, Schildenfeld, Emir Sahiti, Labrović, Prince, Rak, Pandža, Martin, Alimi, Todoroski...

Na prvoj prozivci nije se pojavio ni branič Pajić, koji bi prema neslužbenim informacijama mogao odjenuti dres Gorice. 'Pod zastavu' Rosasu nije se stavio ni Deni Jurić, najbolji strijelac Šibenika prošle sezone. Jurića se u kuloarima spominjalo kao veliku želju Dinama, no čini se da od tog posla neće biti ništa:

- Jurić je zatražio još tri dana da riješi svoj status- kazao je Zapata.

Kada navijači Šibenika pročitaju tko je sve otišao sa Šubićevca odmah im počne sijediti kosa. Jer, ni daleko moćnijim klubovima od Šibenika nije lako nadoknaditi egzodus tolikog broja nositelja igre. Međutim, Kolumbijci koji vode klub za sada se drže one čuvene latinoameričke 'sutra'. Naime, sudimo to po prvom treningu na kojem se nije pojavio niti jedan novi igrač kapitalac koji 'piza' da bi bio u stanju nadomjestiti neki značajni odlazak.

Uglavnom, uočeno je tek desetak novih, manje- više mladih, lica iz inozemstva. Riječ je o igračima koji su na probi, budući Rosas želi dobro isfiltrirati kadar do 28. lipnja kada Šibenik odlazi na drugi dio priprema u Sloveniju:

- Do tada ćemo vježbati na Šubićevcu. Trener Rosas u konačnici želi imati dvojicu igrača na svakoj poziciji, on neće dozvoliti gomilanje kadra- veli Zapata.

S druge strane, od dobro poznatih lica, u ponedjeljak su se na Šubićevcu našli Rogić, Batarelo, Bilić, Kvesić, Mesa, Močinić, Mina, Ćurić, Suad Sahiti, Bailone... Od mlađih irača na prozivci su se pojavili Benat, Rak, Grdić, Bolanča... S posudbe iz vinkovačke Cibalije vratio se talentirani vratar Đaković, dok će Rosas isprobati i kolumbijskog veznjaka Menu, koji je dobro odradio polusezonu trećeligašu Vodicama. Za ugovor sa Šibenikom pokušat će se izboriti i 26- godišnji vezni igrač NIcholas Llanos. Taj momak dvostrukog hrvatskog i kolumbijskog državljanstva sreću je tražio u nizu kubova (Hajduk, Dugopolje, Osijek, Croatia (Z), Solin), možda je konačno nađe u Šibeniku.

Prvi operativac kluba Zapata nije želio otkrivati koje karte, odnosno potencijalne nove igrače Šibenika drži u rukavu. Tek je kazao kako će narednih dana biti novih stanovnika šibenske svlačionice.

U svakom slučaju, biti će vrlo prometno.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
20. travanj 2024 16:18