StoryEditorOCM
Nogometpotop narančastih

Šibenik pao na Rujevici: Rijeka s nova tri boda preskočila Hajduk na vrhu tablice

Piše Krešimir Gulin
22. rujna 2024. - 21:47

Šibenčani se praznih ruku vraćaju s Rujevice na kojoj su doživjeli treći prvenstveni poraz. Narančastima je presudio loš ulazak u utakmicu, jer su dva gola primili već u prvih 20 minuta. Poslije toga se Narančastima bilo teško vraćati kontra objektivno kvalitetnijeg protivnika.

U konačnici, Rijeka je bila bolji suparnik i novom pobjedom smijenila Hajduk na čelu tablice. Narančasti su ostali i treću utakmicu bez punog plijena, a bodove spasa morat će tražiti protiv nekog sebi doraslijeg protivnika.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Otvaranje utakmice bilo je kao iz noćne more za momčad trenera Marija Carevića. Domaćini su poveli iz prve prijetnje. Bilo je to malo remek djelo Tonija Fruka koji Šibenčane baš ima na piku jer im je zabijao lijepe golove još dok je bio u dresu Gorice.

Ovaj put zabio je nakon uigrane akcije poslije kornera i ruba kaznenog prostora s lijeve strane pogodio malu mrežu u suprotnom kutu Đakovićevog gola.

I poslije vodstva Riječani su nastavili dominirati, uslijedilo je nekoliko dalekometnih pokušaja no niti jedan nije pogodio cilj. Ipak, domaćini su povećali svoje vodstvo u 19. minuti.

Bio je to jedan u nizu napada Rijeke s desnog boka, oštar centaršut uputio je Smolčić, Đaković je odletio u prazno a iskusni Andrić s dva-tri metra zakucao loptu u praznu mrežu.

Valja konstatirati kako je Rijeka bila maksimalno učinkovita budući su njiihova oba udarca u okvir gola završila u mreži Narančastih.

Tek tada se i Šibenik pojavio na Rujevici. Najbolju akciju gosti u odigrali u 24. minuti kada je udarac Vasilja s 20-ak metara obranio Zlomislić. Bio je to i jedini šut Narančastih u riječka vrata u prvih 45 minuta.

image

Mario Carevic, trener HNK Sibenik

Damir Skomrlj/Cropix

Na početku drugog poluvremena trener Šibenika Carević je promijenio sustav igre i zaigrao ofenzivnije s četiri čovjeka u obrani. Ubacio je u igru i Majića, koji je do sada bio standardan u prvih 11. Mogao je Majić zakomplicirati život Riječanima, no njegov silovit udarac u 50. minuti odsjeo je na vratnici.

Osim Majića, Šibenik je krenuo bez još jednog standarnog igrača. Riječ je o iskusnom napadaču Santiniju, koji je otpao iz kadra zbog viroze.

Narančasti su bili bolji u drugom poluvremenu, ali umjesto smanjenja vodstva Rijeka je zacementirala pobjedu trećim pogotkom. Dar mar je napravio Pašalić, odigrao povratnu loptu za Galešića koji iz srca kaznenog prostora trese mrežu Đakovića za konačnih (3:0) za Rijeku.

image

 Marco Pasalic

Damir Skomrlj/Cropix

Rijeka- Šibenik 3:0 (2:0)

RIJEKA- Stadion na Rujevici. Gledatelja 4431. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 1:0 Fruk (3.), 2:0 Andrić (19.), 3:0 Galešić (81.) Najbolji igrač: Toni Fruk (Rijeka).

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić- Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak- Petrovič (od 82. Selahi)- Pašalić (od 82. Djouahra), Fruk (od 84. Ilinković), Janković, Rukavina (od 46. Gojak)- Andrić (od 69. Perica).

Šibenik (3-5-2): Đaković- Perić, Morrison, Punčec (od 82. Kulušić)- Kolega (od 46. Majić), Vasilj (od 61. Delić), Bakić, Kavelj (od 82. Prekodravac), Zuta- Božić, Torres (od 71. Laća).

22. rujan 2024 21:53