StoryEditorOCM
NogometArgentinac opet koban

Šibenik kapitulirao u samo nekoliko minuta: Osijek i bez Bjelice stigao do četvrte uzastopne pobjede

Piše Krešimir Gulin
3. listopada 2020. - 19:01

Izostao je najavljeni dvoboj poznanika na trenerskim klupama Krunoslav Rendulić- Nenad Bjelica iz razloga što je osječki stručnjak u petak poslijepodne podvrgnut operativnom zahvatu zbog bolova u kralježnici. Međutim, njegov pomoćnik Austrijanac Rene Poms i na Šubićevcu je zadržao nadimak '100 posto' koji nosi još iz Maksimira.

Jak južni vjetar obilježio je zbivanja na travnjaku na Šubićevcu. Po takvim uvjetima teško je bilo uspostaviti kombinatornu igru. Unatoč tome što je u prvih 45 minuta jugo bilo saveznik domaćinima Osijek je imao više loptu u nogama. Međutim, Šibenik je bio organiziran i puno više prijetio iz opasnih protuudara.

Narančasti su zube pokazali u 20. minuti kada su odigrali lijepu akciju koju je udarcem završio Rak, ali je njegov šut umjesto osječkih vrata završio na tijelu centarfora Šibenika Jurića.

Najbolju prigodu u prvom poluvremenu imali su Šibenčani u 33. minuti. Prince je oštro centrirao s desne strane, Ivušić odbio na nogu Sahitija koji sa 7-8 metara pogađa desnog braniča Osijeka Silvu.

Reful Šibenčana uslijedio je i u završnici poluvremena. U 40. minuti Ćurič je pokušao iz slobodnog udarca iskosa, no Ivušić je iščupao loptu ispod grede. U nastavku akcije puca Prince, ali pored vratnice..

Favorizirani Osijek imao je prevlast u posjedu lopte, međutim uglavnom je to bilo jalovo. Slavonci su uputili tek dva udarca u okvir gola Šibenčana. Bili su to pokušaji Kleinheislera i Bohara, ali samo za statistiku, budući da ih je Labrović s lakoćom ukrotio.

U drugom poluvremenu još izraženija inicijativa Osječana, što je i očekivano budući da su imali vjetar u leđa. Najpije je zaprijetio Erceg, no moguću neugodnost lako je otklonio Labrović. Još opasnije u kaznenom prostoru domaćina bilo je kada je loptu u izglednoj poziciji primio Pilj, ali je pravovremeno uklizao Kvesić.

Pritisak gostiju urodio je plodom u 68. minuti. S lijeve strane je centrirao Jurčević, a iz blizine je glavom Mierez svladao Labrovića. Inače, Argentiac koji sada nosi dres Osijeka bio je koban za Šibenik i u kvalifikacijama za 1.HNL dok je igrao za Istru.

Samo tri minute kasnije sudac Čuljak pokazao je na bijelu točku nakon što je Kvesić s leđa povulao Ndockyta u njegovoj prvoj akciji. Dugo je Čuljak na ekranu provjeravao svoju odlukua, ali od nje nije odustao.

Kazneni udarac s lakoćom je realizirao Mierez, poslavši Labrovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Tako je Osijek u samo nekoliko minuta kapitalizirao razliku u kvaliteti i ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu, a Šibenik je opet pao pred kraj utakmice i uhvatio prvoligaški fenjer.

Inače, Rendulić je prve minute u narančastom dresu udijelio 19- godišnjem Alvaru Martinu koji je došao na posudbu iz Real Madrida te 26- godišnjem Makedoncu Alimiju koji je posuđen iz Atalante. Ipak, dvojac koji je u Šibenik došao iz zvučnih klubova protiv Osijeka nije uspio promijeniti konačni ishod.

Šibenik- Osijek 0:2 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1173. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) -6. Strijelac: 0:1 Mierez (68.), 0:2 Mierez (74./11m). Najbolji igrač: Ramon Mierez (Osijek).

Šibenik: Labrović (5,5), Pajić (5), Pandža (5,5), Bilić (5,5), Kvesić (5), Ćurić (5,5) (od 85. Laća -), Bulat (5,5), Prince (5,5) (od 77. Alimi -), Rak (5,5) (od 85. Celić -), Sahiti (5,5) (od 69. Martin -), Jurić (5,5).

Osijek: Ivušić (6,5), Silva (6), Škorić (6,5), Majstorović (6), Jurčević (7), Jugović (6), Kleinheisler (6,5), Pilj (6) (od 63. Vuković -), Erceg (6) (od 70. Ndockyt 6,5), Bohar (6) (od 85. Grgić -), Mierez (7,5).

20. travanj 2024 10:31