StoryEditorOCM
Nogomettrener i povratnik

Rendulić: Pali smo iz nesretnog slučaja, ne treba nikoga kriviti; Šifo: Nažalost, pamtim ću povratak po porazu...

Piše Krešimir Gulin
22. siječnja 2021. - 20:52

Krunoslav Rendulić trener nogometaša Šibenika čestitao je igračima Hajduka na zasluženoj pobjedi na Šubićevcu. Unatoč porazu, nije bio nezadovoljan igrom svoje momčadi, pa je čestitao i svojim igračima na dobroj partiji, kako je kazao.

Rendulić je podvukao kako je Šibenik 'pao iz nesretnog slučaja', kako je ocijenio situaciju iz koje je postignut pobjednički pogodak Hajduka:

- Da, Hajduk je slobodan udarac iz kojeg je pao gol zaradio iz jedne naizgled bezazlene situacije, odnosno napucane ruke Princea. S druge strane, mi smo promašili dvije stopostotne šanse ( op-p. Sahiti i Kvesić), a da smo zabili samo jednu utakmica bi se zasigurno odvijala na sasvim drugačiji način - rekao je Rendulić.

I u prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva, Šibeniku su ostale jesenske boljke- neefikasnost. Očito je da će vam za nastavak prvenstva trebati širi igrački kadar. Može li vam u tom smislu pomoći očekivani dolazak argentinskog napadača Bailona?

- Ma, ne treba nikoga zbog toga okrivljavati. Činjenica je da kreiramo dosta šansi, ali ne možemo zabiti. Da, doći će nam jedna špica i nadam se da ćemo se popraviti u ofenzivnom dijelu. Nema mjesta očajavanju jer nas već u utorak očekuje Lokomotiva koja će se htjeti iskupiti nakon teškog poraza od Osijeka- zaključio je trener Šibenika.

Gordon Schildenfeld se vratio na Šubićevac nakon 14 godina, ali nije imao razloga za slavlje nakon dalmatinskog derbija:

- Na žalost, pamtim ću povratak po porazu. No, dojma sam da definitivno nismo zaslužili izgubiti. Igrali smo dobro, imali smo par šansi, dok je Hajduk na našu žalost zabio praktički ni iz čega, na našu lošu reakciju No, tako se dobijaju utakmice, na mišiće, a to je ovaj put uspjelo Hajduku- rekao je iskusni stoper.

'Šifo' je ponudio jednostavan recept za dalje:

- Slijede nam tri teške utakmice u 10 dana. Moramo se dobro pripremiti, ali najvažnije je da zabijamo, a ne primamo golove. Protiv Hajduka smo dobro izgledali, bili smo organizirani. Naravno, uvijek u nogometu može bolje, ali to su neki detalji koji će s vremenom sjesti na svoje mjesto- završio je Schildenfeld.

18. travanj 2024 08:00