StoryEditorOCM
Nogometružan rezultat

Računica nakon poraza u debiju na klupi Šibenika: Znao sam da će biti teško, puno mi znači potpora Slavena Bilića

Piše Davor Trutin/SN
14. ožujka 2022. - 18:39

Svakom novom treneru njegov debi na klupi je posebno važan. Uz želju da se na premijeri ostvari pozitivan rezultat, po mogućnosti i pobjedi, i ako se može uz dobru igru. Na njegovu žalost kao i klubu sa Šubićevca Deanu Računici želje se nisu ostvarile.

- Ha, šta da vam kažem. Sigurno da sam želio kao i svi da pobijedimo. Na žalost izgubili smo, i to uvjerljivo, primili četiri gola a mogli smo i gore proći. I slaba je utjeha da smo nekih 65 minuta bili dobri, vodili… - počeo je svoj razgovor šibenski trener.

Računica je u svom debiju napravio dosta promjena, priliku od starta dao Asanoviću, Šimunoviću i Grezdi, promiješao karte na drugi način. Šibenik je stvarno sat vremena izgledao dobro, do primljenog gola…

- Želio sam nešto promijeniti, dati priliku novim igračima, s jasnom namjerom da budemo kompaktni prema nazad, ali i da budemo agresivni na sredini terena. Bili smo dobri i prema naprijed, zabili smo lijepi gol. Tko je mogao pomisliti nakon prvoga dijela da ćemo izgubiti 4:1! Pali smo sa snagom, potom i s koncentracijom. Sve smo golove primili na sličan naèin…Ne bih na nikoga posebno svalio neku krivnju, cijela momčad je bila dobra do primljenog gola, i cijela momčad je pala zadnjih 20-25 minuta. I, to jedino zamjeram, da je igračima utakmica trajala do tih pet minuta blackouta…

Ima tu i onih zaključaka iz domene 'da je', da je Delić recimo zabio za 2:0, ili da nije isključen Perić…?

- Slažem se, vjerojatno bi priča bila drugačija. Perić je prestrogo dobio drugi karton, čuli smo to i od sudaca poslije utakmice. Nismo svoje dobro razdoblje igre naplatili drugim golom, a Lokomotiva je kvalitetan suparnik, i uz nedostatak koncentracije i snage rezultat svega je poraz, jako ružan kod kuće.

Ipak, razloga za optimizam Računici može dati igra tih 60 minuta.

- Znao sam da će biti teško, da će biti i poraza, ali ja vjerujem u momčad. U ovo kratko vrijeme su odgovorili pozitivno, i kao što sam rekao moramo raditi na poboljšanju svih segmenata igre, dosta pričati i pokušati već protiv Osijeka povećati razdoblje dobre igre. Neće biti lako, Osijek je u borbi za titulu, mi smo oslabljeni i s ovom hipotekom novog teškog poraza. Ali, moramo se boriti…Druge nam nema.

image

 Slaven Bilić u svečanoj loži Šubićevca

Nikša Stipaničev/Cropix

Na kraju smo pitali Računicu što mu je nakon meča kazao Slaven Bilić, koji je uživo gledao susret?

- Više-manje sve ovo što sam ja vama rekao. Meni jako znači njegova podrška koju je između ostalog pokazao i svojim dolaskom na utakmicu – zaključio je novi šibenski šef stručnog stožera.

05. svibanj 2024 15:48