StoryEditorOCM
NogometBodovi vrijede dvostruko

Oni su zadali puno sijedih navijačima Šibenika; Rendulić: Ne idemo u osvetničku misiju u Varaždin

Piše Krešimir Gulin
6. studenog 2020. - 11:17

Ako je netko zadao puno sijedih navijačima Šibenika u posljednje vrijeme onda su to svakako nogometaši Varaždina. Šibenčane još peku drugoligaške rane od prije dvije sezone kada su 'krojači' predvođeni Brankom Karačićem u finišu prvenstva preskočili 'narančaste' pod paskom Borimira Perkovića i ostavila društvo sa Šubićevca još jednu godinu u nižem rangu. Nadalje, Varaždinci su Šibenčanima zadali vjerojatno najbolniji poraz ove sezone. Bilo je to u drugom kolu na Šubićevcu kada su gosti slavili (1:0) pogotkom iskusnog Benka na samom izdisaju utakmice. Premda su 'narančasti' bili puno bolji tijekom 90 minuta, zapucali brojne prigode, bili oštećeni za klasični kazneni udarac nad Pandžom, na koncu su ostali bez važnih bod(ova).

Međutim, u subotu se trupe trenera Krunoslava Rendulića imaju prigodu revanširati ekipi koju vodi Samir Toplak. Utakmica je to u kojoj bodovi vrijede dvostruko, jer radi se o srazu izravnih suparnika kojima je primrani cilj što prije pobjeći od grčevite borbe za opstanak:

- Ne treba se puno vraćati u prošlost niti žaliti za prolivenim miljekom. Također, ne idemo mi u Varaždin ni u kakvu osvetničku misiju. Svaka utakmica je priča za sebe. Kao i obično, cilj nam je pružiti dobru igru i osvojiti tri boda. Naš plan je uvijek igrati napadački i otvorenog garda te pokušati doći do pobjede- najavljuje Rendulić subotnju utakmicu.

Osokoljeni pobjedom nad Rijekom u prošlom kolu Šibenčani u puno boljem raspoloženju dočekuju utakmicu od svojih suparnika koji su u nizu od pet uzastopnih poraza:

- Ne smije nas zavarati taj podatak. Varaždin uopće ne igra loše. Oni su igrali dobro i protiv Rijeke i protiv Slavena, ali su poraženi. Znate, nijanse su tu u pitanju. Zato bi svako opuštanje moglo biti pogubno za nas. To više što znamo da će se domaćin maksimalno mobilizirati za utakmicu protiv Šibenika- veli trener 'narančastih'.

Za sraz s Varaždinom on će na raspolaganju imati sve igrače osim iskusnog stopera Pandže koji nije išao na put zbog ozljede. Međutim, Rendulić može odahnuti jer je Mostarca protiv Rijeke odlično odmijenio bivši hajdukovac Batarelo kojemu očito godi igra u formaciji s tri stopera.

Jednako kao što brzonogom Princeu u vrhu napada paše igrati u paru s Jurićem koji odlično otvara koridore u protivničkim obranama. I to je jedan od razloga što je Prince bio nerješiva enigma za obranu Rijeke:

- Već sam igrao u Varaždinu i znam da tamo nije lako igrati. Čeka nas vrlo teška utakmica, međutim dobro smo se pripremili i vjerujem da se možemo u Šibenik vratiti s tri boda u džepu- oglasio se napadač Šibenika.

Rendulić najvjerojatnije neće ništa mijenjati u odnosu na utakmicu s Rijekom, pa će Šibenik u Varaždinu istrčati u sastavu: Labrović- Mesa, Batarelo, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Martin- Prince, Jurić.

Utakmica Varaždin- Šibenik igra se u subotu u 15 sati.

18. travanj 2024 16:18