StoryEditorOCM
Nogometdavid toshevski

Novi napadač Narančastih još vjeruje u titulu! Makedonac oduševljen Šibenikom: ‘Lijepo je ujutro kad se probudim...‘

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2024. - 12:08

Nogometaši Šibenika u subotu na Šubićevcu dočekuju Croatiju iz Zmijavaca. Narančasti u tom dvoboju nemaju pravo na krivi korak žele li zadržati priključak za liderom Zrinskim iz Jurjevca.

Jer, momčad trenera Marija Carevića bonus je ispucala u prošlom kolu kada je Dugopolju izgubiladva boda:

- Istina, doživjeli smo rezultatski šok u prošlom kolu. Vjerujem kako smo se resetirali. Protiv Croatie nas čeka jako teška utakmice, prvenstveno u psihološkom smislu. Nadam se da smo mentalno jaki i da ćemo dobiti kako god znamo, jer više ne smijemo zapeti nigdje- kazao je Carević.

Novi napadač Šibenika David Toshevski do prvijenca u narančastom dresu stigao je u službenom debiju sa Sesvetama. Međtuim, nije uspio zabiti kada je bilo puno važnije- u Dugopolju:

- Žao mi je zbog toga i izgubljenih bodova, ali idemo dalje. Nadamo se uzeti tri boda protiv Croatije i krenuti, korak po korak, prema tituli prvaka- veli makedonski centarfor.

image

 David Toshevski

Niksa Stipanicev/Cropix

Vjerujete da Šibenik može osvojiti prvo mjesto?

- Naravno! Imamo sjajnu ekipu, a vjerujem i u sebe. Momčad je odlična, konkurencija u napadu je velika. To je dobro jer vas tjera na dokazivanje iz dana u dan. Do kraja prvenstva je još jako puno, u 14 utakmica se mnogo toga može okrenuti, a sedam bodova nije nedostižna prednost- optimističan je Toshevski, koji je ove zime hladnu Rusiju zamijenio sunčanim Šibenikom:

- Da, ovdje je prelijepo vrijeme, naročito kada dođete iz klime kakva vlada u Rusiji. Znate, sjajno se ujutro probuditi i odmah ugledati sunce- otkrio je napadač Narančastih.

Kako vam se svidio grad, jeste li vidjeli nešto osim stadiona i Šubićevca?

- Iskreno, nisam vidio toga previše. Ili, ne onoliko koliko bih htio. Međutim, u Šibeniku mi je super i grad je prelijep- govori Toshevski, čovjek u kojeg od prvog dana silno vjeruje trener Carević.

Ipak, u obje dosadašnje utakmice Makedonac je startao s klupe, iako je jasno da ima kvalitetu:

- Jedini razlog što Toshevski ne igra od početka je taj što iza sebe ima razdoblje u kojem nije imao kontinuitet. Nema dvojbe kako će ubuduće dobivati puno više minuta nego u susretima sa Sesvetama i Dugopoljem- objasnio je Carević.

I on, kao i Toshevski, nije izvijesio bijelu zastavu glede plasmana u 1.HNL:

- I dalje vjerujem kako imamo širinu i kvalitetu da ostvarimo naš cilj. Ako baš hoćete, imamo i prepoznatljivu igru koja se dugoročno mora isplatiti. Pred nama je još 14 utakmica u kojima će se sigurno dosta toga izdogađati- kaže trener Šibenika.

image

 Mario Carević

Tom Dubravec/Cropix

Za utakmicu s Croatiom Carević je ostao samo na dvojici veznih igrača- Marijanoviću i Roci. Pozo je suspendiran zbog tri žuta kartona, a nesuđeno pojačanje iz Kameruna još nije stiglo na Šubićevac:

- Imamo mi unutar postojećeg kadra neke igrače koji mogu odigrati na poziciji zadnjeg veznog- rekao je Carević.

Utakmica Šibenik- Croatia Zmijavci igra se u subotu s početkom u 12,50 sati uz TV prijenos na MaxSportu.

27. travanj 2024 05:18