StoryEditorOCM
NogometČELNIK ZRINSKOG

Nova paljba ogorčenog predsjednika: ‘Ovo je Plenković naredio Kustiću. Sramotno, idem na rušenje HNS-a!‘

Piše Šibenski.hr
4. lipnja 2024. - 10:05

Slavljem Šibenika protiv Zrinskog Osječko u nedjelju okončana je saga u 1. NL. Šibenčani se nakon jedne sezone izbivanja vraćaju u najviši rang hrvatskog nogometa, a Slavonci su ostali kratki te će novu priliku čekati do iduće godine.

Predsjednik Zrinskog Ivan Komak i dalje se ne miri s tim epilogom te je ogorčen zbog suđenja na utakmici u kojoj je podijeljeno 10 žutih i četiri crvena kartona. Svoje nezadovoljstvo pokazao je i u izjavi za Radio Đakovo:

- Ovo je sramotno, ne samo iz nogometne perspektive nego i ljudske. Ovo u nedjelju je bila jedna bezobraština, sudac Fran Jović bio je ispod svake normale i ljudskosti čovječanstva. Tko ga je delegirao? Pa naši Slavonci, Vučemilović i još jedan drugi koji je tu upleten i naravno, Vlado Svilokos i Marijan Kustić - poručio je Komak pa nastavio:

- Svi su bili za to da Šibenik ide u prvu ligu jer su od njih dobili jako dobru napojnicu, otprije se znalo da će to biti tako. Ovo u nedjelju je bila katastrofa od suđenja, baš me briga jesu suci glupi ili su ludi, ali bili su katastrofalni. Plenković je naredio Kustiću, a Kustić je naredio njima, kakve to veze ima sa sportom i suđenjem? Naš igrač Korov dobije drugi žuti karton zbog simuliranja, a na njemu je bio penal, umjesto da sudac Jović dosudi penal za nas, on njemu daje crveni karton. Mi smo završili utakmicu s tri crvena kartona, na što to liči? To je uvreda demokracije, istine i Boga.

Ja sam odlučio da idem dalje, ne odustajem, ne predajem se, napravit ću reda u HNS-u. Ja imam svoj sistem, samo polako, to je za dobrobit hrvatskog nogometa. Slovenci imaju sve potrebne uvjete, a mi nemamo ništa, kod nas je zadovoljno 50 ili 100 ljudi. Bili smo dva puta treći i jednom drugi na prvenstvima, gdje su novci, mi nismo napravili ništa.

Slovenci i Srbi prave poligone za mlade igrače, a HNS je podstanar u Zagrebu i nemamo ništa. Kupovali su lopte iz Kine za dva eura, a onda ih tobože dijelili klubovima za 200 eura. To je radio Šuker, to rade i ovi koji su sada u HNS-u, a mi ih držimo kao da su svete krave. Već sam izjavio i danas ponavljam, idem na rušenje HNS-a, osvajat ću redom županije, a onda ću ih srušiti, želim napraviti poligone za mlade, hotele, da se napravi infrastruktura. Reprezentacija je stalno na Svjetskom prvenstvu, tamo mora biti i naš sudac, ali prvenstveno se u našoj ligi mora bolje i drukčije suditi - zaključio je Komak.

10. lipanj 2024 14:34