StoryEditorOCM
Nogomet‘MRTVA TRKA‘

‘Narančastima‘ raspored ne ide na ruku: Zrinski bi uoči međusobnog dvoboja mogao imati veliku prednost, evo o čemu se radi

Piše T. V.
16. svibnja 2024. - 16:56
Šibenik ili Zrinski, tko će izboriti plasman u najviši rang hrvatskog nogometa moglo bi se odlučiti u posljednjem koluNiksa Stipanicev/Cropix

Tko će osigurati promociju u najviši rang hrvatskog nogometa, kako sada stvari stoje, doznat će se u posljednjem kolu koje donosi sraz dviju momčadi koje su ovu sezonu pokazali najviše.

Šibenik ili Zrinski. Mrtva trka dviju ekipa s vrha tablice donijele su nam ovu sezonu posebnu draž, napetost – što zbog prezentacija na terenu, što zbog prepucavanja i podbadanja van nogometnog terena. Kako god, ulog je velik, pa je u ovoj priči svaka prednost, pa kako god ona bila mala – dobrodošla.

A prednost, što se rasporeda tiče, mogla bi imati momčad iza koje stoji ambiciozni vlasnik, Ivan Komak. Raspored kaže sljedeće: u pretposljednjem, 32. kolu, trenutno vodeći Zrinski svoju utakmicu protiv Vukovara odigrat će u petak, 24. svibnja s početkom u 14.50 sati. Šibenčane s druge strane, u tom kolu očekuje ogled protiv Dubrave koji se igra dan kasnije, u subotu s početkom u 17.30.

Jasno je da će Zrinski imati veliku psihološku prednost nad „Narančastima“ ako upiše tri boda u srazu protiv Vukovara te automatski staviti ekipi Marija Carevića dodatan pritisak na leđa uoči njihovog međusobnog ogleda u Gradskom vrtu.

S obzirom na stanje na tablici, možda je bilo logičnije da pretposljednje kolo Šibenik i Zrinski igraju u isto vrijeme. Hoće li to biti presudno u borbi za prvo mjesto doznat ćemo uskoro.

29. svibanj 2024 18:20