StoryEditorOCM
NogometVažna utakmica u nedjelju

Narančastima prijeti nogometaš koji je bio pred vratima Šubićevca. Bilić odlučan: ‘Ne zanima nas ništa osim tri boda‘

Piše Krešimir Gulin
6. veljače 2021. - 11:49

Nogometaši Šibenika odlično su pazarili na protekla tri gostovanja (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka) na kojima su osvojili čak sedam bodova. No, tom utršku će se vrijednost itekako umanjiti ne oslade li se na iduće dvije domaće utakmice s izravnim suparnicima za ostanak (Varaždin i Istra):

- Istina u prve četiri utakmice drugog dijela prvenstva napravili smo dobar rezultat i prikazali dobre igre. Sada idemo prvo riješiti Varaždin, a onda ćemo razmišljati o Istri. Varaždinci su dobra ekipa, još su se pojačali Gabrijelom Bobanom i čeka nas zahtjevna utakmica. Međutim, ne zanima nas ništa osim tri boda- kazao je Karlo Bilić, sve pouzdaniji stoper Šibenika.

Činjenica je da Narančasti bolje igraju u gostima, na svom stadionu su osvojili samo šest bodova. Ili, statistički su najlošiji domaćin u ligi, a ne tako davno Šubićevac je bio teško osvojiva utvrda:

- I ja sam to primijetio. Očito nam fale navijači koji su nam uvijek bili veliki vjetar leđa. Nadam se da ćemo protiv Varaždina srušiti i taj tabu- veli obrambeni igrač Šibenika.

Kada je već Bilić spomenuo vjetar, u taboru Narančastih zasigurno prate vremensu prognozu. Za nedjelju je najavljeno olujno jugo. A zadnje dvije utakmice po jakom vjetru (Osijek i Gorica) Šibenik je izgubio na Šubićevcu:

- Ha, nisam o tome razmišljao, niti gledao vremensku prognozu. Samo me zanima kako dati svoj maksimum i pobijediti- jasan je Bilić.

Trener Krunoslav Rendulić naglasio je kako njegova momčad igra dobro u kontinuitetu i kako je letvica visoko postavljena:

- Sada nas čekaju dvije utakmice doma u kojima svi očekuju naše pobjede. Međutim, u 1.HNL nema lakih protivnika. Izuzetno respektiramo Varaždin, no naš cilj u svakoj utakmici je isti- osvojiti tri boda. Želimo se od početka postaviti da se zna tko je gazda na Šubićevcu- veli trener Narančaastih.

Jedna od najvećih prijetnji bit će mu Gabrijel Boban, iskusni napadač koji je bio na vratima Šubićevca da bi u zadnji čas završio u Varaždinu:

- Varaždin je generalno dobra momčad i k tome su se pojačali Bobanom koji ima golemo iskustvo u HNL-u i inozemstvu. Ta nam činjenica zasigurno ne ide na ruku- ističe Rendulić.

On je na Rujevici uspio sačuvati svih 10 igrača kojima je prijetila suspenzija zbog trećeg žutog kartona. U RIjeci je malo miksao početni sastav, ali protiv Varaždina će jamačno najjače snage:

- Momčad ne čini 11, već 20 igrača, svi su oni standardni. Zbog ozljede sigurno neće igrati Prince, a sve je drugo otvoreno- ostao je 'zatvoren' Rendulić.

Pravo nastupa u nedjelju ima i 27- godišnji argentinski napadač Ignacio Bailone:

- On se oporavio od ozljede koljena, ali ne ide mu u prilog podatak da 4-5 mjeseci nije trenirao. Najvjerojatnije će Bailone krenuti s klupe- završio je Rendulić.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Pandža, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Rak, Sahiti, Jurić.

Utakmica Šibenik- Varaždin igra se u nedjelju u 15 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu. Sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba.

25. travanj 2024 09:17