StoryEditorOCM
NogometLokomotiva pregazila Šibenik

Narančasti ‘zakasnili‘ na utakmicu, a kada su se ‘probudili‘ rampu je spustio Čavlina

Piše Krešimir Gulin
12. veljače 2023. - 17:06

Poslije uvjerljive pobjede u derbiju začelja s Goricom, Šibenik je s puno optimizma dočekao Lokomotivu na Šubićevcu. Međutim, Zagrepčani su ekspresno spustili na zemlju Narančaste, koji su očito previsoko poletjeli nakon spomenute utakmice.

Očito, trener Šibenika Damir Čanadi nije uspio utuviti u glavu svojim igračima da ‘trobodom‘ u Velikoj Gorici nisu osigurali ostanak, već da će za miran prvoligaški hod morati još puno ‘krvariti‘.

Jer, ulazak u utakmicu njegove momčadi uvelike je podsjećao na onu ‘lako ćemo‘. A onda kada je Šibenčanima dogorjelo do noktiju ispriječio im se sjajni mladi vratar Lokomotive Čavlina, čiji je otac Silvio nekada čuvao mrežu ekipe sa Šubićevca.

Dan uoči utakmice trener Šibenika Čanadi (polu) ozbiljno je govorio kako ni on ne zna u kojem sastavu će istrčati njegova momčad aludirajući na širinu rostera. Stoga se kormilar Narančastih odlučio na onu staru da se pobjednička momčad ne mijenja, pa je na travnjak poslao istih početnih 11 kao i u Velikoj Gorici.

Međutim, ta momčad protiv Lokomotive ni izbliza nije izgledala kao ona iz Turopolja. Ni u tragovima nije bilo onog entuzijazma i dominantnog stava koji je krasio Čanadijevu družinu u derbiju začelja. Kao da ih je uspavao taj važan trijumf pa ‘nisu došli‘ na vrijeme na utakmicu.

U pravu je bio Čanadi kada je apostrofirao Lokomotivinog centarfora Kulenovića kao najveću opasnst. Stasiti napadač vrlo brzo je počeo raditi nered domaćoj obrani, ali je udarac Marića na njegovu asistenciju obranio Rogić. No, bio je to tek početak onoga što je Kulenović kasnije ‘zakuhao‘ Šibenčanima u drugoj polovici prvog poluvremena.

U međuvremenu Šibenik je samo jednom ozbiljnije ‘zaposlio‘ Čavlinu koji je majstorski skratio kut kod pokušaja Čopa.

A onda u četiri minute uslijedio je ‘potop‘ Šibenika. Poveli su gosti u 26. minuti. Pivarić je gotovo slučajno jedan oštar ubačaj Milićevića pretvorio u idealnu asistenciju za Kulenovića koji je iz blizine matirao Rogića.

Samo četiri minute kasnije opet domaći moraju s centra. S desne strane je centrirao Stojković, po tko zna koji put indolentna je obrana Narančastih čije stopere je nadvisio veznjak Bubanja. Letio je Rogić, ali je bio kratak jer je udarac Bubanje bio vrlo precizan.

U tim trenucima je obrana Šibenika izgledala poput švicarskog sira, što je koristio mladi Stojković, no Rogić je spasio domaće od nokauta.

Očekivano, pod ‘velikim odmorom‘ regirao je Čanadi. Teško je mogao pogriješiti u odabiru koga će ostaviti u svlačionici. Odlučio se za Minu, Dolčeka i Hiroša. Promijenio je i sustav igre te je zaigrao s trojicom u obrani što je činio u većem dijelu svog prvog mandata na Šubićevcu.

Bio je to kudikamo poduzetniji Šibenik nego u prvom poluvremenu. U 55. minuti mogao je smanjiti Radonjić, no njegov udarac iz okreta spretno brani Čavlina.

I pet minuta kasnije isti akteri su na sceni u kaznenom prostoru gostiju, ali odlični vratar Čavlina čuva vodstvo Lokomotive.

Nedugo zatim Radonjić je i treći put zaprijetio, međutim ovaj put njegov udarac prolazi tik pored vratnice.

Za razliku od Šibenčana, ‘lokosi‘ su bili maksimalno učinkoviti u realizaciji. ‘Ho ruk‘ igra domaćih obila im se o glavu, jer je ostajalo dosta prostora iza ionako trome obrane Narančastih. Tako je u 77. minuti sijevnula kontar gostiju, pobjegao je vižljasti Goričan i lako poentirao pored Rogića za kraj svakih nadanja Šibenčana u ‘ludi‘ preokret.

Do kraja je i četvrta lopta završila iz leđa kapetana Šibenika, strijelac je bio Tuci nakon još jedne brze akcije gostiju.

Šibenik- Lokomotiva 0:4 (0:2)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 628. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) -6. Strijelci: 0:1 Kulenović (26.), 0:2 Bubanja (30.), 0:3 Goričan (77.), 0:4 Tuci (85.). Najbolji igrač: Vladan Bubanja (Lokomotiva).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- Kvržić (5,5), Perić (5) (od 42. Đorić 5,5), Matić (5), Mina (5) (od 46. Soldo 5,5)- Mesa (5,5), Čanađija (5,5) (od 74. Špeljak-) - Dolček (5) (od 46. Đira 5,5), Hiroš (5) (od 46. Radonjić 5,5), Arai (5,5)- Čop (5,5).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina (8)- Cipetić (7), Mersinaj (7), de Haas (7), Milićević (7) (od 83. Kalaica -)- Bubanja (8), Marić (7)- Aliyu (7) (od 83. Kačavenda -), Stojković (7,5) (od 72. Vasilj -), Pivarić (7) (od 60. Goričan 7)- Kulenović (7,5) (od 71. Tuci 7).

27. travanj 2024 11:22