StoryEditorOCM
NogometPODJELA BODOVA

Šibenik po olujnom vjetru remizirao s Varaždinom na Šubićevcu, debitirao argentinski napadač

Piše Krešimir Gulin
7. veljače 2021. - 16:41

Nogometaši Šibenika nisu do kraja uspjeli riješiti enigmu Šubićevac, na kojemu imaju samo dvije pobjede od početka sezone. Ali, Narančasti mogu biti zadovoljni što su ostvarili četvrti pozitivan rezultat u nizu i ostavili izravnog konkurenta za ostanak s dva boda zaostatka.

Važnost utakmice kao da je vezala noge obama takmacima. Ili, i jedni i drugi više su razmišljali kako ne primiti, nego kako zabiti pogodak. U skladu s tim, u prvih 45 minuta bilo je vrlo malo uzbuđenja. Dapače, u početnih pola sata vratari Labrović i Horkaš mogli su slobodno 'ubiti oko' poslije ručka, jer su bili praktički nezaposleni.

Točnije, sve do 30. minute kada je domaći vratar imao prvu ozbiljniju intervenciju, jer je morao boksati neugodnu loptu Postonjskog. Nekoliko trenutaka kasnije gosti su se radovali, budući da je Obregon zatresao mrežu Šibenika. No, radost Varaždinaca je kratko trajala, jer je pogotku prethodilo zaleđe.

Konkretniji pritisak Šibenik je napravio tek koncem poluvremena. Izveli su tri kornera za redom, a jedan od njih je rezultirao šansom za Schildenfelda, no njegov udarac je s gol linije očistio Elezi.

Druga važna odrednica utakmice bio je jak južni vjetar, koji je silno otežavao posao igračima. Narančasti su poučeni negodnim iskustvima protiv Gorice i Osijeka kada su gubili na Šubićevcu po vjetrovitom vremenu, odlučili u prvom poluvremenu zaigrati protiv juga.

Da akterima bude u nastavku još teže pobrinula se kiša koja je ozbiljno pojačala. Jugo je bilo saveznik Narančastima u drugom poluvremenu, pa je Rendulićeva momčad imala veliku inicijativu.

O pritisku Narančastih najbolje govori podatak da su oko 60. minute izveli pet kornera za redom. Iz jednog od njih rodila se prigoda za Schildenfelda, koji je cijelu karijeru odličan stoper, pa nije reagirao kao centarfor i zakucao loptu u mrežu.

Zadnji 20-ak minuta trener Šibenika Rendulić gurnuo je u igru visokog argentinskog napadača Bailonea, kojemu su to bile prve minute u narančastom dresu. Vjerojatno je strateg domaćih očekivao više centaršuteva pred vrata Horkaša, no jenjali su napadi njegove momčadi, pa su gosti bez većih poteškoća sačuvali vrijedan bod.

O utakmici najbolje govori podatak da su ukupno upućena samo tri udarca u okvir gola.

- Varaždin je u Šibenik došao po bod i u tome je uspio. Gosti su jako dobro stajali u defanzivi, dok smo mi bili energetski prazni. To nije ni čudo, jer nam je ovo bila peta utakmica u jako kratkom razdoblju. Mojim momcima čestitam na bespoštednoj borbi, nije bilo lako igrati u ovim uvjetima. Na koncu, smatram kako je remi realan ishod- kazao je Krunoslav Rendulič, trener Šibenika.

- Vladali su zaista specifični uvjeti i igračima je bilo jako teško. Imali smo dosta problema u zadnjoj liniji u koju smo morali uvesti čak trojicu novih igrača. Nismo se u Šibenik došli braniti, ali možemo biti zadovoljni što smo uspjeli izboriti bod- kazao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb) -6,5. Najbolji igrač: Gordon Schildenfeld (Varaždin).

Žuti kartoni: Rak (Šibenik); Memija, Elezi (Varaždin).

Šibenik (3-4-3): Laborivć (6,5)- Mesa (6), Schildenfeld (6,5), Bilić (6) - Pajić (6), Ćurić (6) (od 85. Martin -), Bulat (6), Kvesić (6)- Rak (5,5) (od 70. Bailone -), Sahiti (5,5) (od 70. Alimi -), Jurić (6).

Varaždin (4-2-3-1): Horkaš (6) - Memija (6), Grgec (6,5), Ćelić (6,5), Pellumbi (6) - Postonjski (6,5), Elezi (6) (od 78. Stolnik -)- Posavec (5,5) (od 74. Herrera -), Đurasek (6), Boban (5,5) (od 81. Benko -) -Obregon (5,5) (od 90. Glavina-).

Kronologija utakmice

KRAJ: Završilo je bez pogodaka u trećem ovosezonskom okršaju Šibenika i Varaždina.

90 - Igraju se dvije minute sudačke nadoknade.

85' - Izmjena u redovima Šibenika. Alvaro Martin mijenja Ćurića.

84' - Prekršaj Obregona, slobodni udarac za Šibenik iz izgledne pozicije...

81' - Bulat puca iz slobodnjaka preko gola. Benko ulazi umjesto Bobana kod Varaždina.

80' - Nespretno Memija vraća loptu Horkašu u njegov peterac, no gostujući vratar uspjeva loptu izbaciti u aut.

74' - Dvostruka promjena i kod Varaždina. Izlaze Posavec i Elezi, a umjesto njih na terenu su Stolnik i Herrera.

70' - Dvije izmjene u Šibeniku. Debi upisuje Ignacio Bailone koji će zamijeniti Raka, a ući će i Isnik Alimi umjesto Sahitija

67' - Žuti karton za Nikolu Raka, udario je Elezija na centru igrališta... Neće Rak moći igrati u srijedu protiv Istre.

64' - Jubilarni, deseti korner za Šibenik. Kako je sada blizu bio Schildenfeld! Ubačaj Bulata s desne strane, na drugoj vratnici bio je bivši Vatreni koji nije loptu uspio spremiti u mrežu.

62' - Prošao je Pajić po boku, lopta je stigla do Jurića koji pogađa samo u stopera Varaždina Grgeca.

58' - Eleziju žuti karton zbog prekršaja nad Ćurićem. Druga javna opomena danas, obje su dobili go

54' - Trude se domaćŠibenčani igrati i kontra kiši i kontra vjetru, igrati je zaista sve teže

50' - Peti korner za Šibenik, Bulat je to ubacio na drugu vratnicu, ali gosti su se uz malu pomoć vjetra sada obranili.

48' - Prva prilika za domaće, počelo je dosta žustro... Čelićev prekršaj oko centra, slobodni udarac za Šibenik.

46' - Počeo je drugi dio dvoboja, nema promjena u odnosu na početne sastave. Vjetar i dalje puše, ali sada radi protiv Varaždinaca.

Kraj prvog poluvremena - Nakon ukupno dva šibenska vezana udarca iz kuta i minute nadoknade, igrači kreću na kratki odmor.

44' - Kvesić je napravio jedan sprint po lijevoj strani nakon kombinacije s Bulatom, od svega će biti samo korner, prvi za Šibenik.

42' - Memija je napravio novi prekršaj na Sahitiju, a on već ima žuti karton.

39' - Opasno je zapucao Boban, ali nije mogao nadmudriti Labrovića.

37' - Dva nešto opasnija izlaska Šibenčana, dojam je da će domaći do poluvremena odigrati malo ofanzivnije i na taj način pokušati doći do vodećeg pogotka.

34' - Žuti za Memiju, slobodan udarac za Šibenik, odnosno za Bulata, ali nakon pokušaja prenesene lopte Jurićev udarac ide preko gola.

32' - Gol, ali poništen! Nakon VŽ-kornera zabio je Obregon, ali na dodavanje suigrača bio je u jasnoj nedopuštenoj poziciji. Provjeravalo se u VAR-sobi, ali već je osnovna TV-snimka pokazala da je Obregon "u zamci".

31' - Slobodni udarac za Varaždin! Izveo je to Postonjski iz nešto veće udaljenosti s desne strane, lopta se odbila od domaćeg živog zida i malo iznenadila vratara Labrovića koji ju je ipak uspio odboksati u korner.

28' - Postonjski je izveo korner, uvježbano je to bilo jer je Đurasek očekivao i dočekao (polu)volej na rubu šesnaesterca, no završio je njegov udarac preko gola.

26' - Opet je zastavica u zraku. Bulat je lijepo proigrao Kvesića na ulasku u kazneni prostor gostiju, ali potonji se očito nije na vrijeme izvadio iz zaleđa.

23' - Statistički podatak. Posjed lopte: Šibenik 62 - Varaždin 28 posto. Ali, ni udaraca, niti golova - nema.

21' - Zasad vrijeme ide na ruku Varaždincima. Olujno jugo puše im "niz dlaku", ali to zasad ne koriste.

18' - Imali su Narančasti sad natruhu jedne ozbiljnije prilike, no Horkaš ničim nije bio ugrožen. Počelo se igrati i nešto oštrije, dva-tri prekršaja...

15' - Nismo vidjeli opasniju priliku ni pred jednim vratima. Zasad relativno mirnih 15 minuta.

11' - Pajić je dobio loptu na desnoj strani i lijepo ubacio u sredinu, no obrana Varaždina je otklonila tu opasnost. Ipak, sudac je podignuo i zastavicu. Zaleđe.

6' - Prva ozbiljnija situacija na utakmici. Posavec se sjurio prema golu, no Gordon Schildenfeld je klizećim startom odnio loptu u korner.

1' - Počela je utakmica na Šubićevcu. Vremenski uvjeti i nisu baš najpovoljniji. Počela je padati i lagana kiša.

----------------------------------

Ranije objavljeno: Nakon odličnih igara poslije zimske stanke, Šibenik od 15 sati na Šubićevcuz u  prvoj utakmici nedjeljnog programa 20. kola HT Prve ligedočekuje Varaždin. Podsjetimo, u njihova dva ovosezonska duela slavili su gosti. Prvo je Varaždin u Šibeniku bio bolji s 0:1 dok su Narančasti uzvratili s 1:3.

Šibenčani u današnjem ogledu ne mogu računati na Princea i Laću koji su ozlijeđeni, a trener Krunoslav Rendulić danas se odlučio na sljedeći sastav:

Labrović-Mesa-Bilić-Schindenfeld-Paić-Kvesić-Bulat-Ćurić-Sahiti-Rak-Jurić.

Tekstualni prijenos možete pratiti na našem portalu.

25. travanj 2024 04:07