StoryEditorOCM
Nogometsuper važni bodovi

Napokon pobjeda! Šibenik svladao Slaven Belupo za ostanak u prvoj ligi, pogledajte majstoriju Denija Jurića i prekrasan gol petom

Piše Krešimir Gulin
24. travnja 2021. - 18:56

Šibenik je prekinuo seriju od deset utakmica bez pobjede, a i španjolski trener Sergio Esobar konačno je u svom petom nastupu na klupi Narančastih osjetio slast pobjede u HNL. Međutim, za Šibenčane je najvažnije što su s ova tri boda napravili golemi posao u osiguravanju prvoligaškog statusa i za iduću sezonu.

Prvi su zaprijetili gosti, bilo je to u 3. minuti. Šibenčanin Bačelić- Grgić je pretrčao dobrih 50-ak metara i zapucao kada je došao blizu kaznenog prostora, ali ispružio se Rogić i izbacio loptu u korner. Inače, zanimljiva poruka namijenjena Bačeliću-Grgiću, koji je zadnju utakmicu u narančastom dresu odigrao prije 10 godina, bila je izvješena na ogradi stadiona 'Stipe, vrati se doma, Zapad te čeka'.

Prva konkretnija akcija Šibenčanima je donijela pogodak. U 8. minuti svoj 11. gol u sezoni postigao je Deni Jurić, ali zasigurno najatraktivniji. Stvar su zakuhali Suad Sahiti i Ćurić čiju je oštru loptu Australac s hrvatskom putovnicom petom skrenuo u mrežu Slavena. U VAR sobi se analiziralo potencijalno zaleđe u toj akciji, ali Farmaceuti su morali krenuti s centra.

Samo šest minuta kasnije domaćini su 'podebljalli' prednost. Samo što su ovoga puta Jurić i Ćurić zamijenili uloge. Jurić jse otresao Parackog i bio asistent strijelcu Ćuriću, koji je s 20 metara super precizno pogodio malu mrežu.

U 25. minuti mogao je Jurić 'nokautirati' Slaven da njegov precizan udarac u lijeve rašlje paradom nije 'iščupao' vratar Filipović.

Sve opasno što su Koprivničani napravili u prvih 45 minuta došlo je iz radionice Bačelića- Grgića. Iskusni veznjak je jednom dugom loptom izbacio kompletnu obranu domaćih, no završni udarac Nijemca Knoella odsjedo je na vratnici.

Kraj sadržajnog prvog dijela opet je pripao domaćinima. U 44. minuti Emir Sahiti je odlično poslužio brata Suada kojeg u prvom pokušaju zaustavlja Filipović, a u drugom krilni napadač prebacuje prazna vrata.

Pokušao je Tomislav Stipić, trener Slavena, promjena odmah na početku drugog poluvremena okrenuti vodu na svoj mlin. No, Šibenčani su odahnuli kada su shvatili da je Stipić ostavio njihovog sugrađanina Bačelića- Grgića u svlačionici.

I šibenski kormilar Escobar bio je prisiljen brzo mijenjati, pa je debi u HNL-u upisao 18- godišnji Carlos Torres, jedan iz ešalona Kolumbijaca koje su novi vlasnici Šibenika doveli u klub.

Iako je Slaven morao ganjati rezultat, Šibenik je bio opasniji i u drugom poluvremenu. Tako je udarac Batarela blokirao Božić, a Schildenfeld je zamalo bio neprecizan nakon ubačaja Bulata.

Uglavnom, Šibenik je vrlo mudro kontrolirao zbivanja na travnjaku i bez većih poteškoća sačuvao prednost koju je stekao u prvih 45 minuta.

Jurić 1:0




Ćurić 2:0

Šibenik- Slaven Belupo 2:0 (2:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split) -. Strijelci: 1:0 Jurić (8.), 2:0 Ćurić (14.). Najbolji igrač: Deni Jurić (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7)- Pajić (7), Batarelo (7), Schildenfeld (7), Kvesić (7)- Alimi (7), Bulat (7)- S. Sahiti (7) (od 48. Torres 6,5), Ćurić (7,5) (od 78. Martin -), E. Sahiti (7) (od 85. Todoroski) -- Jurić (8) (od 78. Laća -).

Slaven Belupo (3-5-2): Filipović (6)- Božić (5), Paracki (5), Prce (5) (od 46. Van Bruggen 5,5)- Bogojević (5), Lulić (5), Bačelić-Grgić (6) (od 46. Mlinar 5,5), Glavčić (5) (od 58. Julardžija 5,5), Goda (5)- Krstanović (5) (od 66. Delić -), Knoell (5,5) (od 77. Iličić -).

26. travanj 2024 01:11