StoryEditorOCM
NogometIgru briši, pobjedu piši

Najlošiji Šibenik ove jeseni nastavio pobjednički niz na Šubićevcu: U 'živom blatu' spretni Ganac donio 'narančastima' vrijedna tri boda

23. studenog 2019. - 16:58

I poslije gostovanja Dubrave, Šubićevac je ostao neosvojiva utrvrda. Ili, 'narančasti' su ostvarili i osmu pobjedu na svom travanjaku ove jeseni. Meðutim, po zbivanjima na terenu vrlo lako je moglo biti i drugačije. Najbolje je utakmicu oslikao Boris Pandža, borbeni stoper Šibenika: 'Igru briši- pobjedu piši'.

Naime, momčad trenera Krunoslava Rendulića odigrala je najlošiju utakmicu ove jeseni. Posebice se to odnosi na prvo poluvrijeme. Domaći u 40. sekundi preko Princea imali dobru prigodu i onda se 'ugasili'. Potom je Dubrava imala dvije lijepe šanse da 'ohladi' Šubićevac.

U 9. minuti pogriješio je Bulat, pa je Čolić izašao 'jedan na jedan' na vratara Labrovića, ali je promašio cilj. U 25. minuti Juranović je okrenuo Pajića, dobro šutirao, no Labrović je zaradio dnevnicu.

U nastavku se Šibenik donekle probudio. Opasni su bili Kukec, Bulat i Antunović, ali i neprecizni. U 77. minuti konačno se tresla mreža Dubrave, međutim nesuđeni strijelac Vukorepa bio je u zaleđu. Ipak, trenutak vrijedan tri boda za Šibenik dogodio se u 82. minuti. Rak je, po tko zna koji put, centrirao s desne strane, a na drugoj vratnici je spretno reagirao Prince i svladao gostujućeg vratara.

Vjerovao sam da ćemo zabiti i pobijediti, premda je ovo bila naša najlošija utakmica ove poluisezpne. Tome je kumovao i loš teren i drago nam je da se ove jeseni više neće igrati na Šubićevcu, jer je travnjak u katastrofalnom stanju- rekao je Pandža.

Slično je razmišljao i trener Rendulić:

Za nas je 0:0 u prvom poluvremenu bio dobar rezultat. Inače, nismo bili dobri cijelu utakmicu i to treba reći jasno i glasno. Nismo mogli uspostaviti pas igru, gubili smo druge lopte. Razlgo tome leži i u terenu koji je živo blato. Međutim, igračima kapa do poda, jer što drugo kazati kad imate 36 bodova u 14 kola- zaključio je kormilar 'narančastih'.

Šibenik- Dubrava 1:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 200. Sudac: Mišo Krešić (Metković) – 6,5. Strijelac: 1:0 Prince (82.). Najbolji igrač: Ampem Prince Obeng (Šibenik).

Šibenik: Labrović (6,5), Pajić (5,5), Vukorepa (6), Pandža (6,5), Musa (5,5) (od 90. Bilić -),Ćurić (5,5) (od 68. Španja -), Bulat (5,5), Rak (6,5), Kukec (5,5), Prince (6,5), Juričić (5,5) (od 59. Antunović 6).

Dubrava: Mustapić (5,5), Kelemen (5), Korca (5,5), Boršić (5,5), Valentić (5,5), Tolić (5,5), El- Saleh (6), Čolić (5) (od 85. Pasariček -), Alghoul (5,5), Juranović (6) (od 67. Cerovec -), Mudražija (5) (od 59. Šutalo 5).

25. travanj 2024 02:49