StoryEditorOCM
NogometUoči dalmatinskog derbija

Na Šubićevcu se očekuje rekordan broj gledatelja, Torcida pokupovala sve karte za istok! Za tjedan dana Skupština kluba - ulaze novi ulagači

Piše Davor Trutin/SN
12. listopada 2021. - 08:44

Dvotjednu listopadsku reprezentativnu stanku između ligaških ogleda s Goricom i Hajdukom Šibenčani su iskoristili radno, ali su odlučili i pomalo odmoriti igrače. Produženi vikend iskorišten je baš za rekuperaciju, a nekoliko slobodnih dana iskoristili su osim igrača i èlanovi španjolskog stručnog stožera (trener Rosas i dva pomoćnika) za odlazak kućama na Pirinejski poluotok.

Ali, zato je uvijek aktivno u klupskim uredima gdje smo kao uvijek zatekli glavnog tehničkog i komercijalnog operativca i nakon kolumbijskih vlasnika, u klupskoj nomenklaturi trećeg čovjeka HNK Šibenika Juru Zoričića.

-Situacija je redovna, radna ali sada prije utakmice s Hajdukom uvijek jasno ima više posla. Naročito oko organizacije same utakmice, sigurnosnih mjera i slično – kaže Zoričić, koji je prošle godine bio predsjednik kluba do preuzimanja kluba od strane Kolumbijaca, uz braću Bulat.

No, Zoričić je jako dobro involviran i u sve ostale segmente klupskih djelatnosti i aktivnosti. Naravno, top tema svih tema ovaj tjedan je Hajduk.

-Jasno, dalmatinski derbi je uvijek u fokusu, posebice navijača, ali i policije s obzirom na tradicionalno rivalstvo klubova i naročito navijača. Što se sportskog aspekta tiče smatram da Šibenik ima snagu, potencijal da protiv Hajduka odigra dobru, kvalitetnu utakmicu i ostvari pozitivan rezultat. Mi od početka igramo dobro, ali u nekim utakmicama nismo imali ni sreće. Kada smo se posložili, uhvatili pravi ritam krenuli smo i u osvajanje bodova. Kažem, to je otvorena utakmica, i zaista vjerujem da će igrači odigrati još jednu dobru utakmicu.

Motiva sigurno ne fali. Hajduk k tome dolazi bez Livaje?

-To je dobra stvar za nas ali ne treba se odveć time zamarati. Hajduk ima širinu, kvalitetu, i oni su u borbi za naslov, i sigurno će doći po bodove na Šubićevac. Mi ćemo naravno željeti isto.

Marin (Jakoliš) i Marin također bi trebali brinuti Gustafssona i Bijele?

-Odlično se nadopunjavaju, i bitno je da zadrže formu čim duže ovu polusezonu. Njih dvojica igraju odlično, ali i ostali Ćurić, Delić, potom Niko Rak koji je upravo zabio za U19 selekciju, a i na radaru je izbornika Bišćana za U21 reprezentaciju.…I Antonio Jakoliš se diže, nije igrao par mjeseci prije dolaska u Šibenik. Još da nam se oporave čim prije Bilić, Močinić i Jhingan…

Vratimo se još malo na derbi, očekuje se rekordan broj ove sezone?

-U prodaju smo za istočnu tribinu gdje su tradicionalno smješteni navijači Hajduka, uglavnom Torcida, pustili 600 ulaznica, i to isključivo on line prodajom, i koliko znam sve je prodano. Za zapad gdje su domaći, odnosno Funcuti u prodaji je oko 2750 ulaznica. Ima još dosta karata, ali siguran sam da će do subote kada je posljednji dan za kupovinu biti prodan cijeli kontigent, ili najveći broj karata, te očekujemo negdje oko 3,5 tisuće gledatelja. Posebno ako bude lijepo vrijeme. Nema prodaje karata u nedjelju na dan utakmice, i u dogovoru sa MUP-om klub će sa svoje strane sve učiniti da na stadionu sve bude organizirano kako treba.

Susreti Šibenika i Hajduka su uvijek vrući, nažalost često i s bliskim susretima navijaèa, i utakmica tzv. „visokog rizika“.

-Takav je rivalitet među navijaèima, i nadam se i želim da sve protekne u najboljem redu. I, s ovog mjesta apeliram na to. Svi se pridružujemo tom apelu- zaključio je Zoričić.

On nam je otkrio kako će Skupština kluba biti održana 19. listopada. Na dnevnom redu je i proširenje Upravnog i Nadzornog odbora, a u tom kontekstu može se gledati i najavljeni ulazak novih partnera u suvlasništvo kluba. Kako doznajemo i dalje su u igri ulagači iz Velike Britanije, pregovori oko toga se inteziviraju, i nešto konkretnije moglo bi se navodno dogoditi već do kraja ovog mjeseca. Ali, oko toga je za sada teško izvuæi više informacija nekog od odgovornih sa Šubićevca.

03. svibanj 2024 03:10