StoryEditorOCM
Nogometmario cvitanović

Na ‘katu‘ šute: Samo je nekoliko dana do nastavka prvenstva, a trener Šibenika i dalje vapi za pojačanjima

Piše Davor Trutin/SN
17. siječnja 2023. - 10:49

Manje od tjedan do prve utakmice drugog dijela prvenstva u kojem Šibenčane čeka dalmatinski derbi na Poljudu porazgovarali smo opet s trenerom Marijom Cvitanovićem.

Narančasti su proteklih 10 dana proveli na završnim pripremama u Istri. Tamo su nastupili na Arena Cupu osvojivši  treće mjesto.

U Medulinu su odigrali četiri utakmice, ostvarili dvije pobjede, remi i poraz od Lokomotive - pobjednika ovog turnira. Na prvi pogled čini se rezultatski solidno, ali dubinska analiza će reći da je Šibenik i u pripremnom razdoblju pokazao svoje jesenske mane. Ponajprije vezane za učinkovitost u napadu, a jasno je da momčad treba i dodatne kvalitete na nekim mjestima.

- Kao prvo moram istaknuti da su momci odradili odlične pripreme, vrlo naporne, zahtjevne. U proteklih 10 dana odradili su 14 treninga i četiri utakmice, što je bilo vrlo intenzivno. Sve što smo zacrtali smo ostvarili, atmosfera je bila radna, ali bez iskakanja, i zaista čestitam igračima na tome. Od discipline, zalaganja, voljnog momenta. Zaslužili su sada dva dana odmora u završnom tjednu prije utakmice u Splitu, i krećemo opet u srijedu - referirao nam je Cvitanović nakon povratka iz Medulina.

Potom se osvrnuo na malo dublju stručnu analizu.

- Moram reći da sam ponajprije zadovoljan pristupom, jer nije bilo lako kombinirati naporne treninge i utakmice. Odigrali smo ih četiri, kao što znate bili su to protivnici iz Srbije, Makedonije i Slovačke te zagrebačka Lokomotiva.

U dvije pobjede postigli smo sedam golova, mogli smo još poneki, ali to su bile utakmice protiv drugoligaša. Za nas je referentna bila utakmica s Lokomotivom, s kojom smo bili al pari nekih sat vremena. U zadnjih pola sata smo posustali, primili golove iz pogreški, i nismo se uspjeli vratiti.

To je onaj dio koji me pomalo brine jer nemamo tu širinu, koja nam je potrebna za proljetnu borbu za ostanak. Zna se koje su to pozicije. Fali nam još malo te individualne klase, igre jedan na jedan, da možemo napasti protivnika.

Možemo se mi dobro i kvalitetno braniti, ali za nešto više potrebno je i više opcija u tom napadačkom dijelu. Da me se ne shvati krivo, ja vjerujem u ovaj kadar, ali imamo dosta mladih igrača koji će nam vjerujem donijeti tu potrebnu energiju na proljeće, međutim trebat će nam malo još iskustva i kvalitete da i ovi mlađi igrači dadu više.

Nisu se baš svi istakli, ima MC i primjedbe na neke igrače koji su na ovim pripremama još u nekom slow motionu.

- Nadam se da će se oni trgnuti, moram reći da kod mene ne igraju imena, CV, prošlost... Za mene je rad, zalaganje na treningu prvi kriterij, i nadam se da će se ti igrači koji su još u nekom svom filmu konačno trgnuti.

Koliko su ekipi donijeli Krolo i Soldo te Knežević?

- Već sam rekao da se radi o mladim, nadarenim igračima koji će nam vjerujem pomoći na proljeće. Ali, oni nemaju potrebnog prvoligaškog iskustva, baš kao i naši ostali mladi igrači. Grdić nam se profilirao kao prva, i jedina opcija na desnom boku, Damjanić je vrijednost koja obećava, kao i Šupe koji je došao s posudbe iz 4.lige (Zagora), a Grdić je jesen proveo u drugoligašu BSK-u. Općenito, jako sam zadovoljan napretkom mladih igrača, sjajno su se uklopili, i od ove ekipe očekujem da bude prava za godnu dana. No, čeka nas teška borba za ostanak, pa bih volio da se pojačamo u kontekstu koji sam prethodno spomenuo.

Vodstvo kluba se po tom pitanju još ne očituje, možda se nešto radi u tišini, ali vrijeme leti dok se suparnici pojačavaju?

- Naravno da pratimo što rade naši suparnici, i Rijeka i Gorica u prvom planu koji su doveli dosta novih igrača, ali i provjerene kvalitete. Mi smo pak ostali bez jednog Salomona, koji nam je dosta značio jesenas svojim iskustvom u veznom redu. Prije smo ostali i bez kapetana Ćurića koji je imao tu individualnu kvalitetu naprijed. Ne bih se želio dalje upuštati u analize, vjerujem da vodstvo kluba zna situaciju s kojom sam ih upoznao, pa se nadam da ćemo uskoro biti u situaciji da možemo konstatirati da smo svi u klubu sve napravili što je potrebno u borbi koja nas čeka na proljeće - zaključio je Cvitanović.

Moglo bi se zaključiti - sve je to dobro ali...

07. svibanj 2024 03:11