StoryEditorOCM
Nogometnajbolji igrač

Modrić: Navijači imaju pravo biti nezadovoljni, a taktika je najmanji problem, fali nam samopouzdanja

Piše Frane Vulas/SD
18. lipnja 2021. - 21:26

Luka Modrić koji je proglašen igračem susreta Hrvatske i Češke na presici je nakon utakmice kazao.

- Dojam nije dobar, pogotovo što se tiče prvog poluvremena. Ušli smo u utakmicu bez samopouzdanja, bez vjere u sebe, bili smo dosta nesigurni. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali i dalje nismo igrali na način na koji smo željeli. Vidi se da nam fali samopouzdanja. Zato i ne prikazujemo igru koju objektivno trebamo prikazati. Imamo još zadnje kolo u grupi, jedino nam igra pobjeda. Moramo biti puno bolji ako želimo proći grupu. Moramo puno bolje, ako se popravimo bit će jako, jako teško protiv Škotske – rekao je Modrić.

Nije se složio na konstataciju da slične izjave kako treba bolje slušamo već nakon zadnjih desetak-petnaestak utakmica reprezentacije.

- Nije tako zadnjih 10-15 utakmica, ja bih rekao da je tako od početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Osvojili smo šest bodova, ali igra je bila jako daleko od idealne. Kvalifikacije za Euro smo igrali jako dobro, recimo u Slovačkoj, protiv Mađarske u Splitu, protiv Walesa kući... Ali od početka kvalifikacija za SP jednostavno nije to ona Hrvatska koja treba biti, koju svi priželjkuju. Navijači imaju pravo biti nezadovoljni, mi prvi nismo zadovoljni. Moramo se skupiti i dalje biti pozitivni, imati vjeru u sebe. Moramo pobijediti Škotsku – rekao je kapetan.

Na pitanje jednog kolege misli li da se koncepcijski previše luta Modrić je uzvratio.

- Ne bih ulazio u taktičke priče, to je najmanji problem. Tu ste vi i tvoje kolege da se time bavite i o tome pišete, vi to sigurno jako dobro znate. Moramo se dignuti, biti samopouzdani. Moramo gristi, biti agresivniji, pokazivali smo i dosad želju, ali još više želje moramo pokazati. To u zadnjih pet-šest utakmica nemamo, a nemamo više ni vremena da nastavimo u tom ritmu.

Je li Lovren zaista tako izvodi slobodne udarce da je jedan izveo u takvoj konkurenciji kakva je u reprezentaciji?

- Jučer ih je na treningu izvodio jako dobro, zabio je dva-tri gola. Došao je pitati je li može puknuti, Ako se osjeća samopouzdano, zašto ne. To što je obrambeni igrač ne znači da ne može biti dobar izvođač, ali ovaj put nije dobro pogodio – kazao je Modrić.

19. travanj 2024 02:57