StoryEditorOCM
NogometKAPETANE, TRIBALI BI DOMA

Martin Vukorepa uoči početka priprema otkriva želje "narančastih" za proljetni dio prvenstva: Ove sezone Prvu ligu ne smijemo prokockati

13. siječnja 2019. - 12:07

Iako su mu tek 22 godine, središnji branič Šibenika Martin Vukorepa blizu je kategorije rutinera. U narančastom je dresu debitirao još dok se na Šubićevcu igrao trećeligaški nogomet, a već je u drugoj seniorskoj sezoni postao standardni prvotimac. Zahvaljujući svojoj zrelosti i liderskim crtama nedavno je postao i kapetan Šibenika. Martin je, štono se kaže, produžena trenerova ruka na terenu, ali i momak s kojim je gušt razgovarati, s obzirom na njegova nadasve inteligentna promišljanja o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Zato smo s kapetanom rado porazgovarali nekoliko dana prije početka priprema. Priprema koje bi mogle determinirati povratak Šubićevca u Prvu ligu.
 

Kapetane, prvi dio sezone je odavno arhiviran. Kako ga vi ocjenjujete?
– Rekao bih da je ulazak u sezonu mogao biti bolji. Puno smo bodova izgubili na domaćim utakmicama. Trebali smo imati barem jednu pobjedu više. No, mi smo još od ljetnih priprema vjerovali u svoje mogućnosti, kvalitetu. Poslije se pokazalo da smo imali pokriće za takvo razmišljanje. Bili smo pravi kad je bilo najpotrebnije i zasluženo stigli do vrha – počeo je Martin Vukorepa.

Prisjela nam odgoda

Vjerujem da, ipak, žalite za dvama porazima? Doživjeli ste ih od Bijelog Brda i Dugopolja, momčadi koje se bore za ostanak, a prethodno ste pobjeđivali Varaždin, druge momčadi Hajduka i Dinama...
– Naravno. No, to su bile dvije sasvim različite utakmice. Bijelo Brdo je jedno od najnezgodnijih gostovanja u ligi. Iskreno, nismo uopće znali kako se postaviti u tom dvoboju. Igrali smo neprepoznatljivo. Jednostavno, BSK nas je nadigrao. U Dugopolju smo mi bili bolji protivnik. Oni su nam dali gol doslovno iz jedne poluprilike, iz odbijanca. Moram priznati i da nam odgoda te utakmice nije najbolje sjela. Mi smo je shvatili ozbiljno, no podsvjesno je na nas utjecao podatak da smo prvi kako god završilo u Dugopolju. Samo se nadam da se tih dvaju poraza nećemo prisjećati!
 

Mnogi kao prednost šibenske momčadi ističu dobru atmosferu u svlačionici. Za to ste zaslužni i vi kao kapetan. Slušaju li vas stariji igrači, s obzirom da imate samo 22 godine?
– Istina, atmosfera je puno bolja nego, primjerice, prošle sezone. U našoj se svlačionici poštuje hijerarhija. Moja riječ se sluša. A, vjerujte mi, gušt je biti kapetan u ovoj momčadi. Kod nas nitko ne odskače ponašanjem. Svi smo jednaki. Zato i nema potrebe za podizanjem tonova.

Ajmo svi zajedno

Kad se klupske čelnike upita za pojačanja, svi uglas govore kako je važno dovesti igrače koji neće narušiti postojeću atmosferu…
– Apsolutno se slažem s njihovom tezom. Zaludu je dovesti pravog individualca ako se on ne uklopi u sustav, igru, momčad. A nas čeka trinaest utakmica u kojima svi moramo disati na isti način.
 

 

 

Da jedva čekate početak priprema, govori i informacija kako ste se minulih dana okupljali na terminima malog baluna…
– To je sada već tradicija. No, ovaj su nam se put pridružili Oki i Prince. Bilo je simpatično vidjeti ih kako igraju u dvorani, na parketu. To samo potvrđuje da smo prijatelji i na terenu i izvan njega.
 

Mnogi su uvjereni da će se borba za prvo mjesto rješavati u prvih šest proljetnih kola. Šibenik u tom razdoblju gostuje čak četiri puta. Trebat će to preživjeti…
– Neće nam biti lako. No, poznavajući mentalitet naše momčadi, u svakom ćemo dvoboju ići na pobjedu. Ako budemo na pravoj razini, ja se ne bojim!
 

S koliko biste bodova bili zadovoljni u tih šest utakmica?
– S osamnaest bih bio jako zadovoljan!

Ima ponuda

Igrači Šibenika odavno nisu bili zanimljivi na tržištu kao u aktualnom prijelaznom razdoblju. Je li i na vašu adresu sletjela neka ponuda?
– Ima zainteresiranih, ali ja do ljeta ne idem sa Šubićevca! Tada mi istječe ugovor, ali još važnije je to da s mojim klubom želim obaviti započeti posao.
 

Vama i Josipu Malešu je Prva liga posebno vruća želja s obzirom da ste prije tri sezone izvisili zbog jednog jedanaesterca!?
– Ma ne samo Josi i meni. I Fuštinu, i Pecolaju… Dandanas mi je muka kad se sjetim tog 1. lipnja i penala u Puli. Ponekad se usred noći probudim i razmišljam o tome. Mi smo tada došli u Rim, a nismo vidjeli papu! Zato ćemo ove sezone napraviti sve da izbjegnemo takvu situaciju.
 

Dakle, kapetane, tribali bi doma, kako je pjevao legendarni Coce. A to "doma" je, dakako, Prva liga…
– Naravno, a gdje drugo!? Imamo novu, sjajnu priliku. Ne smijemo je prokockati – poručuje za kraj šibenski kapetan.

26. lipanj 2024 03:43