StoryEditorOCM
Nogometprva reakcija

Marko Kartelo: ‘Nisam stekao dojam da sam privremeno rješenje, s tim ljudima bih krenuo u rat‘

Piše Davor Trutin/SN
16. listopada 2024. - 13:01

Marko Kartelo dobio je vjerodajnice vodstva šibenskog prvoligaša, i nakon svog ustoličenja izrazio je veliku želju i spremnost latiti se nezahvalne zadaće, povesti momčad koja je u silaznoj putanji, i koju nije selekcionirao.

- Što je tu je, nemamo puno vremena. Da ne vjerujem u ovu momčad, ne bi se ni latio ove funkcije. Znam da nas čeka puno teškog posla, ali Šibenik zaista ima dobru momčad, jako dobre pojedince. Ekipa je pokazala svoju kvalitetu i lanjske sezone, ali i na početku ove prvoligaške. Ne dolazim na nešto što ne valja, dapače, momčad je u dobrom stanju, što je zasluga mog prethodnika Carevića, ali ono što moramo podići je psihološki momentum. Osjetio sam na prvom treningu želju igrača da krenemo, i to je ono što me još više uvjerava da ćemo napraviti dobar posao ove sezone – emitira optimizam Kartelo.

image

 Marko Kartelo

Ronald Goršić/Cropix

Dodaje, kako nije osjetio dojam kod čelnika kluba da je on neko privremeno rješenje kako se spekulira.

-Nakon razgovora sa sportskim direktorom i ljudima iz kluba stekao sam dojam da mi vjeruju, i da nema nikakve fige u džepu. Hvala im na ukazanom povjerenju. To mi je jako važno jer u suprotnom teško da bi se latio ovog zahtjevnog, ali časnog zadatka, da budem trener svog matičnog kluba.

Za njegovo ali i momčadsko samopouzdanje bilo bi jako važno dobro krenuti. U vatrenom krštenju Kartelov Šibenik dočekuje Osijek, koji također prolazi teške trenutke ove sezone.

- Očekujem pozitivnu reakciju momčadi, uvjeren sam da ću je dobiti. Moramo igrati puno agresivnije, posebice pred našim navijačima, nadam se opet na punom Šubićevcu.

image

Mario Brkljača, Marijo Jović, Marko Kartelo i Marin Oršulić

HNK Šibenik

Dosta polemike među pratiteljima kluba izazvao je i odabir pomoćnika (Jović, Oršulić) među kojima nema nikog od domaćih ljudi.

- Naravno da se razmišljalo o tome, ali jedini razlog jest taj, da u situaciji kada ja dolazim s mjesta šefa omladinske škole, ne želimo dodatno slabiti pozicije nekih trenera u pogonu, i destabilizirati sve ono dobro, pozitivno što smo napravili u omladinskoj školi proteklih mjeseci. A, što se mojih suradnika tiče, u njih imam bezgranično povjerenje. Radi se o velikim entuzijastima, radnicima, stručnjacima koji će uložiti sve svoje kapacitete u ovaj posao. Dijelimo iste trenerske filozofije, i vjerujem da će se to brzo vidjeti i u našoj igri, koja će biti više ofenzivnija, agresivnija, onakva kakvu Šibenik mora gajiti. S tim ljudima sam dosta radio u karijeri, i krenuo bih s njima u bilo koji rat. Naravno, ostatak stožera ostaje nepromijenjen – istakao je Kartelo, koji će debitirati drugi put na klupi Šibenika u subotnjem dvoboju s Osijekom na Šubićevcu.

 

16. listopad 2024 13:03