StoryEditorOCM
Nogometkrilni napadač

Marin Jakoliš zablistao je u Šibeniku, hoće li ‘bijeli‘ pokrenuti raspravu s ‘narančastima‘ da se ovaj igrač vrati u Poljud?

Piše Slaven Alfirević/SD
28. prosinca 2021. - 07:10

Ima li Hajduk na tržištu boljeg krilnog napadača od Marina Jakoliša? 

Hajdukov napadač, Šibenčanin na posudbi u Šibeniku, ne samo da je zablistao u dresu Šibenika, jesenas, nego je oduševio i na turniru Četiri kafića na velikoj zatvorenoj sceni Gripa gdje je – e to nismo nikako mogli očekivati – pobrao ovacije splitske publike!

Ovacije na Gripama

A to nije lako, posebno na turniru Četiri kafića. Splitska publika s istančanim „feelingom” za majstore baluna, posebice umjetnike na skučenu prostoru u tzv. malom nogometu (nije to futsal, jer se Četiri kafića igraju u arhaičnom stilu, pet igrača plus vratar, a u futsalu su četvorica u polju) probrala je Jakoliša za svoga junaka i time otvorila pitanje.

A zašto ga Hajduk ne bi vratio iz Šibenika?! Šta se čeka?

Podno Šubićevca lanjske je sezone na isti način propjevao Emir Sahiti, iz Hajduka je otišao kao ljuti višak, nitko nije ni znao na kojem je popisu, da bi ga Šibenik prihvatio... S vremenom je Sahiti igrama za Šibenik stvorio vrijednost za kojom je ljetos sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius posegao...

Sahiti je vrijedio otkupne cijene 400.000 eura, mogao ga je Šibenik zaustaviti kao sad što može Jakoliša, no nije dolazilo u obzir da Šibenik Sahitija otkupi, Hajduk je na vrijeme dao do znanja da bi Sahitija rado vidio natrag u svome jatu. A i četiri stotine tisuća eura ipak je za Šibenik bilo malo puno.

Hoće li sad Hajduk pokrenuti raspravu sa Šibenikom da podno Šubićevca Jakoliša ipak ne otkupe, nego da im se napadač vrati u Poljud?

image
Damir Krajač/Cropix

Šibenik ima pravo prvi intervenirati, ali dopustimo mogućnost da bi Hajduk, pozivom, mogao odvratiti Šibenčane od te namjere.

Jakoliš je u čudesnoj formi, nije to više onaj isti nogometaš koji je – igrajući silom prilika na desnom beku – lani u ova doba bacio Boru Primorca u depresiju.

Gurali ga na beka

Sjetit ćete se, Jakoliša su gurali na desnog beka (kao nekoć davno što je Josip Skoblar, čudesni golgeter probu za Hajduk odigrao kao – bek), a na toj poziciji Jakoliš se nije iskazao. Primorac, tada privremeni kormilar prve momčadi, rekao je da zbog Jakoliša pati od nesanice, ne može da spava!

A sad bi Hajdukov puk prigrlio povratak Jakoliša, krilnog napadača, kao veliko pojačanje! U 365 dana čuda se događaju. Zapravo u pola manje, jer u Šibenik su ga poslali ljetos...

Put od zvižduka do ovacija stari je specijalitet Hajdukove publike. Vremešni navijači sjetit će se trnovita puta „profesora baluna” Šime Luketina.

Jakoliš nam je nekako na tom tragu, nakon što smo doživjeli oduševljenje s Gripa.

Zar će pustit da ga Šibenik kupi za 250.000 eura? 

Marin u Šibeniku: 10 golova i 5 asista u 19 utakmica

U dresu Šibenika je u 19 kola zabio fantastičnih deset golova uz pet asistencija. SofaScore ga je ocijenio kao petog igrača lige, od hajdukovaca samo je izvrsni Lovrencsics ispred njega.

Uz pet asistencija Jakoliš je suigračima iskreirao i sedam čistih šansi za gol. U prvom nastupu za Šibenik ušao je s klupe u zadnjih pola sata, a nakon toga je nanizao 18 utakmica u kojima je propustio tek 11 minuta, u posljednjih 14 ni minute. (KG)

04. svibanj 2024 16:03