StoryEditorOCM
NogometPobjeda u produžetku

Luka Celić junak prolaza Šibenika u osminu finala Kupa Hrvatske: Žilavi drugoligaš popustio tek nakon dva sata igre

Piše Krešimir Gulin
7. listopada 2020. - 18:23
Nogometaši Šibenika nadvisili Croatiju u Zmijavcima u šesnaestini finala Kupa HrvatskeAnte Čizmić/Cropix

Nogometaši Šibenika plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske pobijedivši nakon produžetaka 2:0 momčad Croatie iz Zmijavaca na njihovom terenu.

'Narančasti' su otpor žilavog drugoligaša slomili tek u produžecima, budući da je nakon 'regularnih' 90 minuta bilo bze golova.

Junak šibenskog prolaska među 16 najboljih u natjecanju za Rabuzinovo sunce bio je Luka Celić. Njega je trener Krunoslav Rendulić uveo u sudačkoj nadoknadi umjesto Španjolca Martina što se pokazalo kao pun pogodak.

Celić je prvi gol zabio u 95. minuti iz kaznenog udarca, da bi sve nade domaćina u prolaz uništio u 117. minuti nakon kontre 'narančastih'.

Inače, u Zmijavcima je prvi put od prve minute zaigralo nekoliko inozemnih igrača koji su minulih tjedana stigli na Šubićevac. To su stoper Mesa, veznjak Alimi, polušpica Martin i napadač Yefferson. Prva trojica zaslužila su prolaznu ocjenu, dok je potpuno razočarao kolumbijski centarfor za kojeg novi vlasnici Šibenika vjeruju da bi mogao biti rješenje za vrh napada 'narančastih' u 1.HNL. Po onome što je pokazao u Zmijavcima, očito su u krivu.

U osmini finala Šibenik će igrati protiv Istre na Šubićevcu.

Croatia (Z)- Šibenik 0:2 (0:0,0:0)

Zmijavci- Stadion Marijan Šuto Mrma. Strijelac: 0:1 Celić (95./11 m), 0:2 Celić (117.). Najbolji igrač: Luka Celić (Šibenik).

CROATIA: Tomić Bešlić (od 90. Fadić), Vrljičak, Šalinović, Dadić, Begić (od 79. Ćapin), Karoglan, Šuto (od 55. Mamut), Mešanović (od 55. Buble), Todorić (od 113. Šabić), Gudelj.

ŠIBENIK: Labrović, Pajić, Mesa, Bilić, Kvesić, Ćurić, Alimi (od 70. Španja), Prince, Martin (od 92. Celić), Rak (od 64. Sahiti, od 114. Laća), Yeferson (od 46. Jurić).

23. travanj 2024 17:42