StoryEditorOCM
NogometDinamo nije Hajduk

Labrović dugo držao Šibenčane na životu: U drugom poluvremenu Petković i Oršić srušili otpor ‘narančastih‘

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2020. - 17:04
Sibenik, 251020. Stadion Subicevac. Nogometna utakmica 09. kola 1. HNL HNK Sibenik - GNK Dinamo.Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Dinamo 0:2 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1200. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) -7. Strijelci: 0:1 Petković (53./11m), 0:2 Oršić (72.). Najbolji igrač: Bruno Petković (Dinamo).

Šibenik: Labrović (7), Mesa (6), Pandža (5,5), Bilić (5,5), Pajić (5,5), Ćurić (5,5), Alimi (5,5) (od 82. Martin -), Todoroski (5,5 ) (od 62. Kvesić -), Prince (6) (od 90. Laća -), Sahiti (5,5) (od 62. Rak -), Yeferson (5,5) (od 62. Jurić -).

Dinamo: Livaković (7), Moharrami (6) (od 80. Šutalo -), Lauritsen (6,5), Perić (6) (od 46. Stojanović 6,5), Leovac (-) (od 32. Gvaridol 6), Burton (6,5), Jakić (6) (od 67. Ademi -), Hajrović (6) (od 67. Majer 6,5), Ivanušec (6,5), Oršić (7), Petković (7,5).

Šibenik se nadao da će uspjeti vezati dvije pobjede kontra najvećih hrvatskih klubova. Ali, morat će se zadovoljiti samo slavljem nad Hajdukom u Poljudu, jer je Dinamo ipak bio prevelik zalogaj za 'narančaste' na Šubićevcu.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić odlučio se istu formaciju s tri stopera koja mu je donijela tri boda u prošlom kolu na Poljudu. Doduše, na lijevom boku je izostao ozlijeđeni Kvesić čije mjesto je zauzeo Makedonac Todoroski, inače dešnjak. Također, zbog tri žuta kartona nije bilo u veznom redu kapetana Marka Bulata. Na njegovoj poziciji zaigrao je iskusni Makedonac Alimi. I Dinamov kormilar Zoran Mamić poprilično je izmiješao sastav u odnosu na europsku utakmicu s Feyenoordom. Zbog ozljede nije bilo Gavranovića, na klupi su ostali Ademi, Majer, Kastrati...

Unatoč brojnim izostancima, gosti su bili bolji protivnik. Ponajviše zahvaljujući raspoloženom Petkoviću, koji je puno radio za momčad i otvarao dosta prostora svojim suigračima. Prvu veliku prigodu gosti su imali u 9. minuti. Zapucao je Ivanušec s nekih 18 metara, no fina je bila parada domaćeg kapetana Labrovića koji je odbio u korner. Vratar Šibenika na sceni je bio i sedam minuta kasnije. Dugo je kružila lopta oko kaznenog prostora Šibenika da bi Petković gurnuo za Hajrovića koji je našao oči u oči s Labrovićem. Ali, čuvar mreže 'narančastih' se u stilu Neuera spustio i obranio zicer. Šibenik je gotovo pola sata bio u podređenom položaju, no strpljivo su čekali svoju prigodu i dočekali je u 32. minuti. Ćurić je izveo slobodan udarac, najviši u skoku je bio Kolumbijac Mesa, međutim reprezentativnu klasu pokazao je Livaković čudesnom obranom. Završnica prvog poluvremena opet je pripala Dinamu. Na jedan dalekometni pokušaj Oršića malo je lošije reagirao Labrović, ali je udarac Lauritsena završio u vanjskom dijelu mreže. Imao je Dinamo i treći zicer u prvom poluvremenu u 45. minuti. Podvalio je Hajrović Ivanušecu, međutim Labrović je stopalom odbio u korner.

I u drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Dinama. Samo ovaj put je vrlo brzo konkretizirana. U 50. minuti je pucao Velšanin Burton, blokirao je Pandža, činilo se na dozvoljen način, pa je i sudac Bebek pustio da se igra dalje. Međutim, uključio se VAR na čiju je konzultaciju Bebek pokazao na bijelu točku. Čini se opravdano, jer je TV snimka pokazala kako je Pandža ipak igrao rukom. Ovaj put ništa nije mogao ni sjajni Labrović, jer ga je nadmudrio Petković poslavši loptu u jednu, a vratara u drugu stranu.

Nakon primljenog gola, Rendulić je pokušao s uvođenjem friškim snaga. Na teren je posalo trojac Kvesić, Rak i Jurić. U tim trenucima Šibenik je složio i najveću prigodu za izjednačenje. Kontranapad je povukao Prince, sjajno poslužio Raka koji se spetljao u matnoj situaciji dozvolivši Stojanoviću da ga blokira.

I kako to obično biva- kad ne zabiješ, primiš. Dinamo je u 72. minuti zacemenitrao pobjedu poslije lijepe akcije Majera i Oršića iz koje potonji pogađa iz blizine.

Mogla se utakmica zakomplicirati u 85. minuti da Jurić iz srca kaznenog prostora nije zapucao nekoliko metara iznad vratiju. Isto tako, mogao je Dinamo i uvjerljivije slaviti, međutim udarac Petkovića završio je na gredi. Na koncu, čista pobjeda Dinama.

24. travanj 2024 18:00