StoryEditorOCM
Nogometinkubator sa šubićevca

Kadrovske promjene u ključnom segmentu kluba: bivši kapetan preuzima školu nogometa

Piše Davor Trutin/SN
10. srpnja 2024. - 11:00

U iščekivanju vijesti oko najavljenih novih pojačanja na Šubićevcu, zanimljive stvari događaju se i u drugim klupskim strukturama, ništa manje važnim dapače. Riječ je o školi nogometa u kojoj se već dulje govori o kadrovskim promjenama. I čini se da je krenulo, neslužbeno doznajemo kako će novi direktor škole nogometa HNK Šibenik postati Marko Kartelo. Bivši kapetan šibenskog prvoligaša već dulje vrijeme figurirao je kao glavna opcija za šefa škole, i sada je čini se vodstvo kluba odlučilo da 43 - godišnji trener, koji je prošle sezone vodio Croatiju Zmijavci dobije priliku biti na čelu škole.

Upravo je to ključan segment kluba, od kojeg vlasnici na čelu sa Željkom Karajicom očekuju da idućih godina iznjedri igrače za prvu momčad. Kartelo je dobio zadaću da posloži djelovanje omladinskog pogona na veću razinu, organizacijski, stručno, a što se rezultata tiče, cilj je da juniori ne samo zadrže prvoligaški status nego naprave i rezultatski iskorak, te da pioniri i kadeti također postanu dio HR elite u svojim natjecateljskim uzrastima.

Naravno, temeljni cilj je da prva momčad kontinuirano crpi pojačanja iz svog inkubatora jer se to do sada u mnogo slučajeva pokazala kao najisplativija i najsigurnija karta. Ali, za to relizirati treba vremena, te naročito kvalitetnih kadrova na ključnim mjestima i novca. Vlasnici kluba kako doznajemo odobrili su određenu sumu novca za dodatne selekcije i prateće troškove.

Kada smo već kod mlađih igrača, kako se neslužbeno može čuti, neki prošlogodišnji juniori će na posudbu, a klubovi koji se u tom kontekstu spominju su Croatia Zmijavci i Dugopolje, a riječ je o talentiranim igračima kojima sada treba kontinuitet nastupa u jačim ligama poput Sekulića, Baturine, Mučića...

U klubu se prati naravno i odjek ostalih transfera ovoljetnog mercata, posebno onih koji se tiču HNK Šibenika, pa tako nije bez odjeka ostala i informacija da Duje Ćaleta-Car postaje novi igrač Lyona, u transferu iz Southamptona. Šibeniku bi od tog posla također trebalo nešto kapnuti u blagajnu, isto kao i za transfer njegovog bivšeg vratara Nediljka Labrovića iz Rijeke u Augsburg, tek 1 posto ili oko 30 tisuća eura. Ali, kako se ono kaže, svaka mala gura naprijed...

 

20. rujan 2024 01:25