StoryEditorOCM
Nogometemir sahiti

Junak šibenske pobjede na Poljudu: Dolazak na Šubićevac bio mi je najbolji potez u karijeri

Piše Krešimir Gulin
20. listopada 2020. - 07:55

Tko će kome nego svoj svome!? Ta stara se potvrdila i u nedjelju poslijepodne na Poljudu kada je Hajduku pobjednosnim golom presudio mladi albanski reprezentativac Emir Sahiti i donio vrijednu pobjedu Šibeniku. 

Naime, Sahiti je igrač koji ima ugovor s Hajdukom, ali je na posudbi na Šubićevcu. Neslužbeno, ‘bijeli’ su ovog ljeta ponudili susjedima još nekoliko igrača, no čelnici Šibenika inzistirali su baš na Sahitiju. Vrlo atraktivnom igraču, jakom na lopti i iznimno vještom dribleru. I čini se da su bili u pravu. Sahiti im je povjerenje uzvratio baš na ‘svom’ Poljudu. Prvim golom u narančastom dresu. A Šibenčanima su pobjede posebice slatke baš kontra ljutog rivala Hajduka. To više što su rijetke u Splitu. Bila je ovo tek treća otkako je 1. HNL, a događaju se otprilike u intervalima od jednog desetljeća. Prva je bila 2000., a zadnja 2009. godine.

Zanimljivo, na isti datum kao i ova nedjeljna. Zato su igrače i vodstvo Šibenika po povratku u Krešimirov grad dočekali najžešći navijači Funcuti - pjesmom i bakljadom pod istočnom tribinom stadiona na Šubićevcu:

- Doček je bio zaista lijep. Uostalom, to je svrha nogometa- kazao nam je dan poslije junak šibenske pobjede Emir Sahiti kojeg smo uhvatili u Mostaru gdje je bio u posjeti starijem bratu Suadu koji kruh zarađuje igrajući za mostarski Zrinski.

Sahiti priznaje da su i igrači malo profeštali:

- Kako ne, otišli smo na zajedničku večeru i proslavili. Nije to bilo neko ‘bančenje’. Brzo smo se razišli, jer nas vrlo brzo čekaju nove obveze. U nizu smo jako zahtjevnih utakmica. Uostalom, trener Rendulić nam je dao dva slobodna dana da se odmorimo i fizički i mentalno - veli krilni napadač Šibenika.

Nije krio da je sjajan osjećaj zabiti Hajduku na Poljudu pobjednosni gol. I to prvi u senorskoj karijeri:

- Ma, silno sam sretan zbog toga. Inače, veoma sam sretan u Šibeniku. Dolazak na Šubićevac čini mi se kao najbolji potez u karijeri. Žao mi je što nisam dobio pravu priliku u Hajduku. Možda sam i ovim pogotkom dokazao da sam imao mjesta na Poljudu - govori Sahiti.

Nisu rijetki koji su vam zamjerili što se slavili pogodak ‘svom’ klubu:

- Čujte, ja sam profesionalac koji želi najbolje klubu u kojem trenutačno igra. Svojim potezom nikoga nisam htio uvrijediti. Najmanje navijače Hajduka i klub, kojima ništa ne zamjeram Nemam ja ništa protiv njih, dapače. Međutim, ako sam nekoga uvrijedio, ja se ispričavam - pomirljiv je Sahiti, koji kao da drži otvorena vrata mogućem povratku na Šubićevac:

- Ne krijem da bih se volio izboriti za mjesto u Hajduku. No, moguće je da svoju karijeru budem gradio i negdje drugdje. Propadne li mi povratak na Poljud, ne bih imao ništa protiv ostati i na Šubićevcu. Međutim, to je stvar dogovora klubova i menadžera - priča o svojoj budućnosti Sahiti.

A šibenska bliska budućnost je nedjeljna utakmica s Dinamom na Šubićevcu:

- Znam na što aludirate... Nitko sretniji da zabijem i Dinamu i da opet pobijedimo. Ustvari, ne bi bilo loše da zabije i netko drugi, a da Šibenik opet slavi- osvrće se Sahiti na sudar Šibenika s još jednim velikanom hrvatskog nogometa.

Nešto dugoročniji cilj Šibenika je izboriti ostanak u 1. HNL:

- Ja uopće ne dvojim da ćemo uspjeti u tome. Držim kako Šibenik neće ispasti iz lige u svojoj povratničkoj prvoligaškoj sezoni. Šibenik ima odličnu momčad i jako dobru atmosferu u svlačionici što je vrlo važno - zaključio je mladi albanski reprezentativac.

25. travanj 2024 09:24