StoryEditorOCM
Nogometšibenik je prva liga!

Junak Sahiti i trener Escobar nakon drame na Šubićevcu: ‘Čekajući odluku VAR-a molio sam Boga i ljubio sliku svoga sina... Uspjeli smo!‘

Piše Krešimir Gulin
7. svibnja 2021. - 20:02

Šibenik je tri kola prije kraja prvenstva i matematički osigurao ostanak u ligi. Tako su na Šubićevcu ispunili glavni cilj sezone. Do pobjede koja im jamči prvoligaški status i dogodine Narančasti su došli u dramatičnoj utakmici s Istrom.

Slavili su Šibenčani (1:0), a gol odluke postigao je Suad Sahiti u 50. minuti na asistenciju Španjolca Alvara Martina. Bio je to drugi gol starijeg brata Sahitija koji se mlađemu Emiru pridružio na Šubićevcu početkom ožujka:

- Nije toliko važno koliko sam ja postigao golova, samo je bitno da je Šibenik uspio osigurati ostanak u ligi. Naravno da sam sretan što je baš moj zgoditak odlučio o tome. Međutim, mi smo dobra ekipa, dobri su to momci koji vrijedno rade. Stoga je ostanak u ligi apsolutno zaslužen- kazao je šibenski junak.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U zadnja tri kola, odnosno u dvoboje s Osijekom, Hajdukom i Dinamom ulazite rasterećeni:

- Tako je i drago mi je da smo riješili sve brige oko ostanka. Međutim, želimo osvojiti što je moguće više bodova i biti što bolji na tablici- veli Sahiti.

Za vas osobno prava je šteta što se sezone bliži kraju, jer ste u dobroj formi:

- Čujte, došao sam malo kasnije u Šibenik, ali ja sam zadovoljan ovdje. Na meni je da se što bolje spremim za iduću sezonu. U njoj će vjerojatno Šibenik opet čekati slični ciljevi kao i ove, ali vjerujem da ćemo ponovno biti uspješni- zaključio je Suad Sahiti.

Sretan zbog pobjede bio je i trener Sergio Escobar:

- Zadovoljan sam što smo i matematički osigurali opstanak premda smatram kako ni prije utakmice s Istrom mi nismo bili u velikoj opasnosti od ispadanja. Zahvaljujem svima u klubu, upravi i naročito igračima- rekao je španjolski trener.

Prokomentirao je i utakmicu u kojoj su se navijači Narančastih 'tresli' do kraja i u kojoj je VAR dvaput presudio u korist Šibenika:

- Bila je to dramatična završnica u kojoj nije bilo lako onima sa slabim srcem. Dok smo čekali odluku VAR-a u sudačkoj nadoknadi molio sam Boga, ljubio sliku svoga sina i u konačnici su se moje molitve uslišile. Zaslužili smo pobjedu, da je završilo neodlučeno ne bilo bilo pravedno. Čak i kada smo ostali s igračem manje bili smo opasniji od Istre- otkrio je Escobar.

Kakav je plan za preostale tri utakmice, hoćete li više minuta dati igračima koji su manje igrali?

- Sigurno je da će biti prostora i za neke mlađe igrače da vidimo možemo li na njih računati i iduće sezone- zaključio je Escobar.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
18. travanj 2024 13:07